آشنایی با صرافی رمز‌ارز و انواع آن!

آشنایی با صرافی رمز‌ارز و انواع آن!

راهنمای مطالعه

صرافی رمز‌ارز پلتفرم‌های آنلاینی هستند که مبادله یک رمزارز با رمزارز دیگر را میسر می‌کنند. البته امکان تبادل رمزارز با ارزهای سنتی نیز در این بازارها وجود دارد. به عبارت دیگر با توجه به نوع صرافی ممکن است بازار مورد نظر شباهت بسیاری به بورس سهام یا صرافی ارز در بانک‌ها و فرودگاه‌ها داشته باشد.

صرافی‌ها عموما دارای انواع مختلفی هستند که هرکدام کاربرد متفاوتی را ارائه می دهند.

صرافی رمز‌ارز «سنتی»

این صرافی‌ها شباهت زیادی به بازارهای سنتی سهام دارند. در این مکان‌ها خریداران و فروشندگان براساس قیمت‌های موجود در بازار برای مبادله رمزارزها وارد عمل می‌شوند. در این حالت صرافی نقش واسطه را به خوبی اجرا می‌کند. به طور معمول چنین پلتفرم‌هایی به ازای انجام هر معامله کارمزدی را دریافت می‌کنند. برخی از این قبیل صرافی‌ها تنها از معاملاتی که در حوزه رمزارز انجام می‌شود حمایت می‌کنند، این در حالی است که برخی دیگر از صرافی‌ها امکان تبادل رمزارزهایی چون بیت کوین (BTC) را با ارزهای سنتی همچون دلار آمریکا را نیز امکان‌پذیر کرده‌اند. صرافی GDAX که وابسته به coinbase است و صرافی Kraken نمونه‌ای از این قبیل صرافی‌ها هستند. برخی از صرافی‌های از سوی اشخاص ثالث مدیریت می‌شوند، این افراد در صورت بروز مشکلی در سامانه وارد عمل شده و مشکل را به سرعت رفع می‌کنند. در این بین صرافی DEX یا decentralized exchanges نیز رفتار بازارهای سنتی چون IDEx را تقلید می‌کند. در این صرافی ها مبادلات بر پایه قراردادهای هوشمند انجام می‌شوند و در انجام این مبادلات از نرم‌افزارهای اشخاص ثالث استفاده نمی‌شود. به طور کلی صرافی‌های دارای مرکزیت باید به اطلاعات زیادی دسترسی داشته باشند، زیرا این صرافی‌ها امکان مبادله رمزارز به ارزهای سنتی را نیز میسر می‌کنند. این در حالی است که صرافی DEX یا صرافی‌های بدون مرکزیت تبادل رمزارز بازارهای دارای پشتوانه و سنتی را امکان‌پذیر نکرده و اطلاعات کمتری را نیز از مشتری جمع‌آوری می‌کند.

کارگزاری‌های رمز‌ارز

این مراکز درواقع صرافی‌هایی هستند که در قالب سایت‌های اینترنت به فعالیت خود ادامه می‌دهند و درست مانند صرافی‌های موجود در پایانه‌های فرودگاهی عمل می‌کنند. کارگزاری‌های به مشتریان اجازه می‌دهند که رمزارزها را به قیمتی مشخص خرید و فروش کنند. این قیمت از سوی کارگزاری تعیین می‌شود. در کارگزاری‌ها تبادل ارز بین خریدار، فروشنده انجام نمی‌شود، بلکه معاملات ببین خریدار، فروشنده و کارگزاری انجام می‌شود. Coinbase نمونه بارزی از این قبیل کارگزاری‌ها است. Cash App نیز به همین شکل عمل می‌کند. کارگزاری shapeshift خدمات مشابهی را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد. این کارگزاری به شما اجازه می‌دهد که یک رمزارز را با رمزارز دیگری مبادله کنید. این شاید ساده‌ترین راه‌کار موجود برای کاربران تازه‌کار باشد. سادگی نحوه استفاده و تنوع خدماتی که از سوی کارگزاری در اختیار کاربران گذاشته می‌شود، سبب شده‌است که در این کارگزاری‌ها مبلغ بیشتری را برای انجام معامله بپردازید.

پلتفرم‌های معامله مستقیم

این پلتفرم‌ها امکان معامله همتا به همتا را به صورت مستقیم امکان‌پذیر می‌کنند. پلتفرم‌های مبادله مستقیم که به این شیوه عمل می‌کنند از قیمت‌های مصوب برای انجام تبادلات ارزی استفاده می‌کنند. فروشنده نرخی را برای تبادل در نظر می‌گیرد؛ خریدار نیز یا فروشنده را در پلتفرم پیدا کرده یا قیمتی که برای خرید در نظر گرفته است را اعلام می‌کند. پلتفرم نیز وظیفه برقراری ارتباط بین خریدار و فروشنده را برعهده دارد. برخی از این صرافی رمز‌ارز ها با خریداران و فروشندگان قدرتمند همکاری می‌کنند و برخی دیگر خریداران و فروشندگان متوسط را در خود جای می‌دهند. به احتمال زیاد شما با صرافی‌هایی از نوع دوم روبه‌رو می‌شوید. بسیاری از صرافی‌های بدون مرکزیت از همین نوع هستند. برخی از آنها شباهت بیشتری به صرافی‌های سنتی دارند و به همین دلیل در گروه اول جای می‌گیرند. در برخی از مناطق استفاده از این صرافی‌ها تنها راه‌کار موجود برای خریداران و فروشندگان است. در مناطقی که مبادلات تنها به مبادلات مستقیم محدود شده‌است و درست مانند صرافی DEX خبری از قراردادهای هوشمند نیست، قبل از هر کاری از قابل اعتماد بودن پلتفرم اطمینان حاصل کنید و مطمئن شوید که با مشتریان وارد معامله می‌شود که از اعتبار و نرخ بالایی برخوردار هستند.

 همچنین قیمت‌های بازار رمزارز را از طریق مراجعه به Coinmarketcap مشاهده کنید؛ چراکه در این صرافی‌ها شما با قیمت ثابتی که از سوی بازار تعیین شده‌است خرید و فروش نمی‌کنید. به منظور مشاهده نمونه‌ای از صرافی‌های همتا به همتا در زمینه مبادله مستقیم را از نزدیک مشاهده کنید. AirSwap یکی از صرافی‌های بدون مرکزی است و امکان تبادل مستقیم رمزارز را از طریق قراردادهای هوشمند امکان‌پذیر می‌کند و هیچ اطلاعاتی را از شما دریافت نخواهند کرد. اگر به دنبال مشاهده صرافی هستید که امکان تبادل ارز سنتی و رمزارز را امکان‌پذیر کند باید از سایت LocalBitcoins.com بازدید کنید.

صندوق‌های رمزارز

صندوق‌ها استخرهایی هستند که دارایی‌های رمزارز را به شکلی حرفه‌ای مدیریت می‌کند. در این صرافی‌ها امکان خرید و نگهداری رمز ارزها وجود دارد. GBTC یکی از این قبیل صندوق‌ها است. با استفاده از یک صندوق بدون نیاز به خرید یا ذخیره‌سازی مستقیم در بازار رمزارزها سرمایه‌گذاری کنید. در این صندوق‌ها امکان معاوضه رمزارز با پول وجود ندارد. رمزارزهای موجود در صندوق تنها برای مبادله با دیگر رمزارزها ایجاد شده‌اند.

کلام آخر

در واقع همواره فردی که به تازگی وارد بازار رمزارز شده به دنبال استفاده از خدمات یک کارگزاری با صرافی رمز‌ارز است. تازه‌واردها تنها زمانی که با محدودیت‌هایی در قوانین مواجه می‌شوند یا با انتخاب‌های محدودیت در خرید سکه روبه‌رو هستند، به استفاده از خدمات صرافی‌هایی روی می‌آورند که امکان مبادله مستقیم را میسر می‌کند. در همین حین در حالی که صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای بسیاری از افراد ایده‌آل هستند، محدودیت‌هایی را نیز در پی دارند. GBTC و ETCG تنها صرافی‌هایی هستند که برای استفاده عموم ایجاد شده‌اند.

منبع: Cryptocurrencyfacts

در ادامه بخوانید:

مرتبط پست ها

به این مطلب امتیاز دهید

روی ستاره ها کلیک کنید

امتیاز پست: / 5. بر اساس رای

اولین رای را ثبت نمایید

ممکن است علاقه مند باشید

مرتبط پست ها

به بحث بپیوندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا به سوال زیر پاسخ دهید

5 ارز برتر بازار

# ارز دیجیتالقيمتقیمت تومانیتغییر روزانهتغییر هفتگی

آخرین مطالب سایت

5 ارز برتر بازار

# ارز دیجیتالقيمتقیمت تومانیتغییر روزانهتغییر هفتگی

آخرین مطالب سایت