دوازده سال پیش در چنین روزی ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) با انتشار وایت پیپری (white paper) تحت عنوان «بیتکوین (BTC): سیستم پول نقد الکترونیک همتا به همتا (Peer-to-peer)» دنیا را متحول کرد. در آستانه دوازدهمین سالگرد انتشار وایت پیپر نخستین رمزارز دنیا، انتظار میرود امروز کندل ماهانه بیتکوین بالای سطح 12 هزار دلار بسته شود. اتفاقی که آخرین بار در دسامبر 2017 افتاد. با انتشار این رمز ارز، ساتوشی ناکاموتو تحولی تکنولوژیک و مالی را در دنیا رقم زد. پس از آن، صنعت بلاکچین بسیار توسعه یافت و هزاران آلتکوین (Altcoin) در بازار عرضه شد.
تا قبل از انتشار وایت پیپر تنها نشان از این رمزارز، سایتی به آدرس Bitcoin.org بود که در آگوست 2008 ثبت شده بود. تا اینکه در 31 اکتبر همان سال ناکاموتو از تصمیمش مبنی بر کنار زدن سیستم رو به افول ارز فیات از طریق اولین ارز دیجیتال دنیا پرده برداشت. ناکاموتو در اقدامی سنجیده و حساب شده، وایت پیپر را برای لیستی از متخصصان رمزنگاری معروف به سایپرفانک (Cypherpunk) که احتمال میداد به این پروژه علاقمند باشند و از آن استقبال کنند فرستاد. در این لیست نام افرادی چون هال فینی (Hal Finney) که اولین تراکنش بیتکوین را مستقیماً از سوی ساتوشی دریافت کرد دیده میشد.
برخی نیز ادعا میکردند که فینی احتمالاً همان ساتوشی است، اما با این حال، هویت واقعی خالق بیتکوین هنوز بعد از گذشت 12 سال پنهان مانده است. با انتشار کد متن باز (Open-source) و استخراج اولین بلاک شبکه (Genesis block) توسط ساتوشی در سال 2009، بیتکوین رسماً پا به عرصه وجود گذاشت. نخستین رمرزارز جهان در وضعیت سرنوشت سازی به لحاظ تکنیکالی قرار دارد چرا که آخرین کندل ماهانه آن نباید پایینتر از سطح 12 هزار دلار بسته شود. پیش از این، سطح 10 هزار دلار محدوده مهمی برای بیتکوین تلقی میشد و پس از آن توانست به هدف 12 هزار دلار دست یابد.
امروز همزمان با دوازدهمین سالگرد انتشار وایت پیپر، به نظر میرسد کندل ماهانه بیتکوین بتواند در بالای سطح 12 هزار دلار بسته شود. باتوجه به کندل روزانه این رمزارز در روز گذشته، حتی احتمال بسته شدن کندل ماهانه در سطح 13 یا 14 هزار دلار نیز وجود دارد، اما آنچه که اهمیت بیشتری دارد بسته شدن کندل بالای سطح 12 هزار دلار است. همانطور که در چارت دیده میشود، سطح 12 هزار دلار در گذشته برای بیتکوین بسیار با اهمیت بوده که علتش به رابطه عجیب آن با سیستم قدیمی ریاضی پایه شصت بابل (Babylonian sexagesimal) برمیگردد.
منبع: Bitcoinist