حقایق زیادی حاکی از این هستند که هال فینی همان ساتوشی ناکاموتو است!

راهنمای مطالعه

اینکه بنیان‌گذار مهم‌ترین رمزارز جهان کیست، همواره نقل محافل رمزنگاری بوده است. باید هم این طور باشد. به هر حال بیت‌کوین فوق‌العاده پر رمز و راز است. با اینکه تعداد افرادی که ساتوشی ناکاموتو لقب گرفته‌اند زیاد هستند؛ اما در مورد «هارولد توماس فینی دوم» ‌(Harold Thomas Finney II)‌ معروف به هال فینی کمی متفاوت‌تر است و دلایل بیشتری وجود دارد که او همان ساتوشیِ معروف باشد. با وجود این دلایل، باید بررسی‌های بیشتری انجام داد تا حقیقت روشن شود. در ادامه به ذکر این دلایل می‌پردازیم.

انستیتو فناوری کالیفرنیا (Caltech) و شروع کار در حوزه رمزنگاری

فینی در سال ۱۹۷۹ از دانشگاه معروف کالتک (Caltech) مدرک مهندسی خود را گرفت. پس از چند سال کار در زمینه ساخت بازی‌های رایانه‌ای، به عضویت شرکت  “PGP” درآمد و موفق شد بهترین مدل حریم خصوصی که تاکنون جهان به خود دیده است را ایجاد کند. وقتی صحبت از راه‌حل‌های رمزنگاری برای حفظ حریم خصوصی، ناشناس ماندن و استقلال مالی به میان می‌آید، نام هال فینی، یک عضو مهم شبکه «سایفرپانک» (Cypherpunk)، یکی از اعضای لیست ایمیلی اوایل دهه ۹۰ و توسعه‌دهنده و فیلسوف عاشق رمزنگاری می‌درخشد.

از جمله دستاوردهای وی قبل از بیت‌کوین، ایجاد اولین سیستم فروش ناشناس و نقدی دیجیتال «قابل استفاده مجددِ اثبات کار» (RPOW) در سال ۲۰۰۴ است. او همچنین اولین بیت‌کوین ارسالی را مستقیماً از ساتوشی دریافت کرد. همین حقایق به اندازه کافی چشمگیر هستند؛ اما باید نگاهی دقیق‌تر به برخی از موارد تصادفی و بزرگ ‌و کوچک دیگری انداخت که نشان می‌دهند آیا می‌توان هال‌فینی را یک گزینه مناسب برای ساتوشی ناکاموتو‌ بودن در نظر گرفت یا نه.

اولین مدرک، نقل قولی از فینی از طریق ایمیل  سایفرپانک در سال ۱۹۹۲ به شرح زیر است:

«در اینجا ما با مشکلات به خطر افتادن حریم خصوصی، ربات‌های خزنده گوگل، پایگاه‌های اطلاعاتی گسترده و تمرکز گرایی (centralization) بیش از حد روبرو هستیم.با این حال «دیوید چام»‌ (David Chaum) روش کاملاً متفاوتی را ارائه می‌دهد، روشی که قدرت را بین افراد تقسیم می‌کند نه تا دولت‌ها و شرکت‌ها. از رایانه می‌توان به جای کنترل افراد، به عنوان ابزاری برای آزادی و محافظت از مردم استفاده کرد.»

سایر حقایق جالب درمورد هال فینی

  • گرایش‌های آزادی‌خواهانه (Libertarian)

فینی به عنوان یک سایپرپانک، نظرات آزادی‌خواهانه و آنارشیک زیادی را در مورد آزادی فردی ابراز کرده است. تجزیه و تحلیل مکاتبات وی با ساتوشی ناکاموتو، مقاله «وایت‌پیپر» (whitepaper) بیت‌کوین و هشِ اولین بلاکِ بلاک‌چین یا همان «جنسیس بلاک» ( genesis block)، می‌توانند مدارک محکمی باشند دال بر ساتوشی بودن هال فینی.

در یک ایمیل مربوط به سال ۲۰۱۰، با اشاره به پرداخت معروف ۱۰ هزار بیت‌کوینی برای یک پیتزا، ساتوشی گفت که درمورد رقابت «قدرت پردازش» (CPU) سیستم‌های مختلف تردید دارد:

«CPU باعث می‌شود که فقط افرادی انگیزه استخراج داشته باشند که سیستم‌های قوی‌تری دارند. نمی‌خواهم که «سوسیالیست» (socialist) به نظر برسم. برایم مهم نیست که ثروت متمرکز باشد؛ اما در حال حاضر، اگر پول و ثروت را مثلا به جای ۱۰۰ نفر به ۲۰ نفر بدهیم برای جامعه رشد بیشتری به همراه خواهد داشت.»

از آنجا که آنارشیست‌های آزادی‌خواه معمولاً فردگرا و مخالف سوسیالیسم هستند، این سخنان به ساتوشی نسبت داده می‌شود.

  • زندگی در خیابانی پایین‌تر از دوریان (Dorian)

وقتی که معلوم شد هال فینی تنها چند ساختمان دورتر از ساتوشی ناکاموتو واقعی (یک مرد ژاپنی-آمریکایی به نام دوریان ساتوشی ناکاموتو ) در شهر کوچک «تمپل سیتی» (Temple City)‌ زندگی می‌کرده است، شایعات داغ‌تر شد؛ گرچه خبرگزاری « نیوزویک » ‌(Newsweek )‌ به نقل از دوریان گفت: «من ارتباطی با بیت‌کوین ندارم و نمی‌توانم درمورد آن صحبت کنم. من را با فرد دیگری اشتباه گرفته‌اند.»‌ بعد از این خبر، ناکاموتو بیانیه‌ای منتشر کرد و با اشاره به اخبار نیوزویک گفت:‌ «من در ایجاد و اختراع بیت‌کوین نقشی نداشته‌ام. من بی قید و شرط گزارش نیوزویک را تکذیب می‌کنم.» وی همچنین توضیح داد که به دلیل شرط‌های قبلی که در قرارداد کارش وجود داشته نمی‌توانسته درمورد جزئیات پروژه قبلی‌اش حرفی بزند و همین موضوع باعث ایجاد سوتفاهم در مورد بیت‌کوین شده بود.

برخی از نظریه‌پردازان ساتوشی ناکاموتو معتقدند که شاید هال فینی از اسم دوریان الهام گرفته و مقاله وایت‌پیپر را برای احترام به کدگذار فروتن کالیفرنیا که مدت‌ها درگیر مسائل مالی بود، به نام ساتوشی ناکاموتو منتشر کرده است که در بیانیه رسمی خود گفته بود: «من ده سال نتوانستم به عنوان یک مهندس یا برنامه‌نویس کار ثابت پیدا کنم. سال‌ها به عنوان کارگر و معلم پاره‎وقت کار کرده‌ام و در سال ۲۰۱۳ آنقدر مشکل مالی داشتم که کار خدمات اینترنتی خود را رها کردم.»

  • مشارکت در اجرای پروژه بیت‌کوین

هال فینی یکی از اولین افرادی بود که علاقه واقعی خود را به پیشنهاد معاملات «نظیر به نظیر» (Peer-to-Peer) ساتوشی ناکاموتو نشان داد و خاطر نشان کرد: «وقتی ساتوشی بیت‌کوین را در لیست ایمیلی رمزنگاری معرفی کرد، در بهترین حالت مورد استقبالی شکاکانه قرار گرفت. چراکه رمزنگاران طرح‌های بزرگِ زیادی را دیده بودند که توسط اشخاص بی تجربه ارائه شده بود؛ اما من مثبت‌تر برخورد کردم.» او همچنین احتمالاً اولین شخص غیر از ساتوشی بود که بیت‌کوین را راه‌اندازی کرد. هال فینی پیشتاز واقعی بیت‌کوین بود و در ژانویه ۲۰۰۹ توییت کرد:  «در حال راه‌اندازی بیت‌کوین»

  • حرف‌های مرموز و «نیک سابو» (Nick Szabo)

در یک ایمیل مهم به فینی، ناکاموتو می‌نویسد:

« تنها به یک موضوع فکر کرده‌ام. احتمالاً علاقمندی به اسکن اجباری آدرس‌های بیت‌کوین برای یافتن چیزی سفارشی سازی شده با چند حرف اول اسم شما وجود خواهد داشت. مثلاً گرفتن شماره تلفنی که چیزی را بیان کند. من فعلاً به طور تصادفی حروف اول اسم خودم را نوشته‌ام.»

آدرس بیت‌کوین که ساتوشی به آن اشاره دارد، به شرح زیر است:

« NSwywA5Dvuyw89sfs3oLPvLiDNGf48cPD1 »

دو حرف اول این آدرس “NS” است. ابتدای نام‌های ژاپنی به طور سنتی با نام خانوادگی بیان و نوشته می‌شود، بنابراین مردی که در ایالات متحده آمریکا به عنوان ساتوشی ناکاموتو شناخته می‌شود، در ژاپن به او ناکاموتو ساتوشی گفته می‌شود. با این حال، بر اساس سبک نوشتن انگلیسی ناکاموتو و دستور زبان بی عیب و نقص مقاله وایت‌پیپر – بدون هیچ اثری از زبان ژاپنی  – نوشته شدن آدرس با ترتیب زبان ژاپنی (که اسم با حرف اول نام خانوادگی شروع می‌شود) کمی مشکوک و عجیب و شاید برای فریب‌کاری انجام شده است.

برخی فکر می‌کنند که حروف اول این آدرس مخفف”Nick Szabo” ، نام یکی دیگر از اعضای اولیه سایفرپانک، خالق پیشین «بیت‌‌گلد» (Bit Gold)، پیشرو  بیت‌کوین و هم دوره هال فینی است که با وی مکاتبات زیادی هم داشته است. در حالی که به نظر می‌رسد این تئوری به سابو اشاره دارد و نه به فینی، برخی معتقدند که ساتوشی یک نفر نیست و به گروهی از افراد اشاره دارد.

  • بازنشستگی همزمان هال فینی و ساتوشی ناکاموتو

هال فینی از شرکت نرم‌افزار رایانه‌ای  “PGP”در اوایل سال ۲۰۱۱ بازنشسته شد. آخرین ایمیل ساتوشی ناکاموتو نیز مربوط به ۲۶ آوریل ۲۰۱۱ است. در این تاریخ، ساتوشی از رهبری پروژه بیت‌کوین کناره‌گیری کرد و خطاب به یکی از توسعه‌دهنگان دیگرِ بیت‌کوین به نام «گاوین اندرسون» (Gavin Andresen) نوشت: « کاش شما در مورد من به عنوان یک شخصیت سایه‌ای مرموز صحبت نمی‌کردید، مطبوعات از کاه کوه ساخته‌اند و جوری راجع به من می‌نویسند که انگار در مورد دزدان دریایی صحبت می‌کنند. شاید بهتر بود بیت‌کوین را یک پروژه منبع باز مطرح کنید و روی نام رهبر پروژه مانور ندهید و اعتبار بیشتری به دیگر همکاران توسعه‌دهنده بدهید. این موضوع به آن‌ها انگیزه می‌داد.» آندرسن در پاسخ این نوشته‌ها گفت که از ساتوشی برای سخنرانی در یک رویداد مرتبط با «سازمان اطلاعات مرکزی» (CIA) دعوت شده است. ناکاموتو هرگز جواب اندرسون را نداد.

اجرای بیت‌کوین

هال فینی هم مانند نیک سابو و افراد زیاد دیگری به شدت به پروژه “Extropianism” و “Cryonics” علاقه داشت. (بنیان‌گذارن این پروژه‌ها عقیده دارند که با پیشرفت علم و تلکنولوژی، انسان می‌تواند پس از مرگ به زندگی بازگردد و حتی به جاودانگی برسد. به همین خاطر جسم انسان را در دماهای بسیار پایین فریز کرده و صبر می‌کنند تا روز موعود فرا برسد.)

هال فینی از بیماری لاعلاج مربوط به سلول‌های عصبی به نام “ALS” رنج می‌برد و سرانجام در سال ۲۰۱۴ به طور ناگهانی درگذشت.  بدن او به بنیاد «افزایش طول عمر آلکور» (Alcor Life Extension) در آریزونا سپرده شد و از آن زمان به صورت منجمد شده نگهداری می‌شود. فقط ۱۷ روز پس از تشخیص اولیه بیماری وی، پنج سال زودتر، او توییت کرده بود:

« ۱۱ مایل دویدم و الان برگشتم-الان می‌فهمم هر یه مایل یعنی چه»

– هال فینی (@ halfin) ۲۲ آگوست ۲۰۰۹

نقش هال فینی در رساندن بیت‌کوین به جایگاهی که امروز قرار دارد، را نمی‌توان نادیده گرفت. پدیده نادر در حوزه هکرها، یک نام بزرگ در رمزنگاری و سایپرپانک‌، بدون شک هالی فینی است که روی زمین آمده بود تا خدمت بزرگی به بشر کند. البته او ساتوشی ناکاموتو است؛ اما هنوز ناشناخته مانده است. از طرفی این واقعیت که بیت‌کوین هنوز تازه‌کار است را نیز نمی‌شود انکار کرد. به نظر شما ساتوشی کیست؟ یک شخص یا یک گروه؟

منبع: News.bitcoin

Bingx
wallex
nobitex
coinex
abantether
bitpin
Bingx
coinex
wallex
abantether
nobitex
bitpin

با وجود اینکه دو صرافی کوینکس و بینگ ایکس هر دو فعلا بدون نیاز به تغییر IP فعالیت می‌کنند اما بهتر است برای امنیت بیشتر، از IP ثابت خارج از ایران استفاده کنید.

در ادامه بخوانید:

مرتبط پست ها

به این مطلب امتیاز دهید

روی ستاره ها کلیک کنید

امتیاز پست: / 5. بر اساس رای

اولین رای را ثبت نمایید

ممکن است علاقه مند باشید

مرتبط پست ها

به بحث بپیوندید

خبرنامه
اطلاع از

لطفا به سوال زیر پاسخ دهید

0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات

5 ارز برتر بازار

# ارز دیجیتالقيمتتغییر روزانهتغییر هفتگیقیمت تومانی

آخرین مطالب سایت

5 ارز برتر بازار

# ارز دیجیتالقيمتتغییر روزانهتغییر هفتگیقیمت تومانی

آخرین مطالب سایت