خاموشی ماینرها زمانی اتفاق میافتد که استخراج بیت کوین مثل قبل سوددهی نداشته باشد. عوامل زیادی میتواند باعث ایجاد این فرآیند و کاهش سوددهی استخراج کنندگان این صنعت شود، عواملی همچون بالا رفتن سختی شبکه، کاهش قیمت بیت کوین، بالا رفتن استهلاک تجهیزات ماینینگ، بالا رفتن هزینه برق و عوامل دیگر. اما نکتهای که حائز اهمیت است در رابطه با کاهش بیشتر قیمت بیت کوین ناشی از خاموشی ماینر ها است.
زمانی که استخراج سوددهی مناسب را نداشته باشد، طبیعی است که استخراج کنندگان بیت کوینهای خود را برای نقد کردن سرمایه اولیه خود برای فروش به بازار تزریق میکنند و همین افزایش عرضه که معمولاً بهطور ناگهانی اتفاق میافتد باعث کاهش بیشتر قیمت میشود.
ایجاد ترس از دست رفتن سرمایه
از طرفی موج جدید کاهش قیمت ناشی از تزریق بیت کوین ماینرها به بازار، باعث ایجاد ترس از دست دادن سرمایه توسط سرمایهگذاران در رمز ارز میشود و سرمایهگذاران نیز شروع به فروش بیت برای جلوگیری از کاهش سرمایه خود دارند. درواقع این عوامل دنبالهدار باعث افت شدید قیمت بیت کوین خواهد شد.
خاموشی ماینرها اغلب در فارم های کوچک که هزینه راهاندازی آنها کم است اتفاق میافتد. بهندرت پیش میآید که فارم بزرگ که هزینه بسیار زیادی برای راهاندازی کرده است با نوسان و کاهش قیمت بیت کوین دست به چنین اقدامی بزند و این بحث خاموشی بیشتر مختص فارم های کوچک است، هرچند تعداد فارم های کوچک بسیار زیاد است و خاموشی آنها واقعاً چشمگیر است.
تاثیر خاموشی ماینرها در بلند مدت
اما اینها نتایج کوتاه مدت خاموشی ماینرها است، در بلند مدت چه اتفاقی خواهد افتاد؟ میتوان گفت از این خاموشی بیشترین سود را فارم های بزرگ میبرند. زیرا یکی از عوامل تأثیرگذار بر روی سختی شبکه، میزان هش ریت کل شبکه است.
کاهش هش ریت شبکه به واسطه خاموشی فارم های کوچک
با خاموشی فارم های کوچک، هش ریت شبکه کاهش پیدا میکند که این کاهش باعث ریزش سختی شبکه میشود. از طرفی کاهش سختی شبکه باعث دریافتی بیشتر بیت کوین توسط ماینرهای باقیمانده در شبکه میشود. پس اولین پیامد بلندمدت خاموشی ماینرها، افزایش درآمد ماینر های باقی مانده در شبکه است.
از طرفی با کاهش سختی شبکه فارم های کوچک دوباره میل به بازگشت به این صنعت و روشن کردن تجهیزات خود میافتند. پیامد بعدی وقتی است که قیمت بیت کوین به میزان کافی کاهش پیدا کرده باشد و به عبارتی به آرامش برسد و نوسان خاصی نداشته باشد.
در این مرحله افراد دوباره به بیت کوین جذب میشوند و با این فکر که قیمت بیت کوین تا جایی که میتوانست کاهش پیدا کرده و اکنون وقت خرید است وارد بحث سرمایه گذاری و خرید میشوند. با خرید اولیه موج افزایش قیمت ایجاد میشود.
ترس از عقب افتادن سود
با افزایش قیمت ترس از عقب افتادن برای افراد ایجاد میشود، یعنی افراد تصور میکنند که قیمت بیت کوین روند صعودی خود را شروع کرده و اگر اکنون خریداری نکنند از این جریان عقب میمانند. بنابراین اقدام به خرید میکنند و تقاضا بهشدت افزایش مییابد و همین افزایش تقاضا باعث بالاتر رفتن قیمت بیت کوین میشود. این موارد پیامدهای بلند مدت خاموشی ماینر ها است.
با بالاتر رفتن قیمت، اکثر ماینر ها به شبکه باز میگردند و حتی ماینرهای جدید نیز وارد کار میشوند. با ورود آنها دوباره بالا رفتن سختی شبکه میشود و باز هم همان داستان کاهش درآمد و خاموشی ماینرها اتفاق میافتد. درواقع این چرخهای است که بارها تکرار شده و باز هم تکرار خواهد شد.
منبع cointelegraph