مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران گفت ارائهی خدمات دیجیتال به شهروندان، شفاف سازی و خدمات یکپارچه مهمترین محورها در برنامهی تهران هوشمند است و در همین راستا، یکپارچه سازی و توسعهی خدمات و استفاده از هوش مصنوعی و بلاکچین برای برنامههای سال آیندهی تهران هوشمند مورد توجه است.
به گزارش خبرنگار سیتنا، دکتر محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران صبح امروز در سومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند که با حضور مسؤولان شهری و معاون علمی ریاست جمهوری در برج میلاد در حال برگزاری است، گفت: امروز خلاصه ای از آنچه خانوادهی بزرگ شهرداری در حوزهی هوشمند سازی انجام داده را ارایه خواهیم کرد.
فرجود ادامه داد: اولین کاری که در یک سال گذشته در دستور کار ما بود داشتن برنامهی منسجم در پنج سرفصل بود که کلان پروژه هایی ذیل هر کدام از اینها اجرا شد که مهمترین سرفصلها ارایهی خدمات دیجیتال به شهروندان بود و در ادامه دومین سرفصل مهم ما بحث شفافیت بود.
وی افزود: حوزهی دیگر بحث نوآوری و توجه به کسب و کارهای نواور و راه اندازی مراکز نوآوری بود و اما در محور بعدی بحث حمل و نقل هوشمند و پاک را دنبال کردیم و به دنبال مدیریت ترافیک با استفاده از داده های هوشمند بودیم.
مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران، تحول دیجیتالی شهروندی به معنای استفاده از سامانه های هوشمند را زیرساخت همهی سرفصل ها عنوان کرد و گفت: تلاش شد تا اقدامات به گونه ای باشد که دسترسی های شهروندان به خدمات راحت تر باشد.
فرجود خاطرنشان کرد: انتخابات الکترونیک در تهران در حوزهی شورایاری ها اولین بار در تهران برگزار شد که اثر فناوری های نوین را بر زندگی شهری دیدیم و در ادامه سامانهی هوشمند ناوگان خودرویی را راه اندازی کردیم.
وی ادامه داد: سامانهی نامگذاری هوشمند اماکن و معابر را راه اندازی کردیم و سامانهی ۱۳۷ توسعه یافت و اکنون شهروندان می توانند در بستر سامانهی تهران من اقدام به ارسال عکس و فیلم کنند.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران افزود: یکی دیگر از اقدامات ما بحث توسعهی سامانهی تهران من بود؛ به گونه ای که تعداد کاربران این سامانه از ۵۰۰ هزار نفر به ۲.۵ میلیون نفر امروز رسیده است.
فرجود گفت: یکی دیگر از اقدامات ما موضوع تجمیع سامانهی بلیت بوده است به گونه ای که امروز همهی بلیت های مورد نیاز شهروندان در یک سامانه و یک فرآیند قابل دسترس است.
مدیرعامل فاوای شهرداری تهران ادامه داد: امروز نقشه آنلاین تهران توسعه بسیار زیادی پیدا کرده است و در حدود ۱۴۰ لایه جدید به آن اضافه شده است و مسیر حمل و نقل عمومی هم به آن اضافه شده است.
فرجود افزود: در سال ۹۸ وارد فاز اجرایی پروژه ها شدیم و بیشتر پروژه ها مشارکتی بود و با سرمایه گذاری بخش خصوصی اجرا شد، اما در دو سال آینده به یکپارچه سازی و توسعه خدمات خواهیم پرداخت و سرویس های جدیدی ایجاد خواهیم کرد.
وی گفت: در سال آینده برنامهریزی ما برای بهره گیری از تکنولوژی های جدید خواهد بود و توسعهی هوشمند خدمات و ارایه بستر یکپارچه از برنامه های بلند مدت ماست.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در هفتهی تهران هوشمند هم مجموعه رویدادهایی نظیر چهارمین رویداد تهران نوآور، اولین گذر نوآور و اولین چالش هوش مصنوعی برگزار شد.
منبع: سیتنا