پرویز محمدنژاد قاضیمحله، در رابطه با بازار رمزارز بیان کرد که با توجه به نبود قانون مشخص در اغلب حوزههای رمزارز، شاهد سردرگمی و بلاتکلیفی بسیاری از کاربران و شرکتهای فعال در این حوزه هستیم. در همین راستا نماینده مردم لنگرود در مجلس دوازدهم شورای اسلامی در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» با بیان اینکه نمایندگان مجلس به توافقی نسبی برای وضع قانون در حوزه رمزارز دست نیافتهاند، گفت: بنابر پیشنهاد برخی از نمایندگان، طرح ورود رمزارزها به قانون برنامه بودجه ۴۰۰ وجود داشت که با مخالفت جدی برخی دیگر از نمایندگان روبهرو شد، چرا که اعطای امتیازهایی از منابع کشور برای کاربردهای مختلف ارزهای دیجیتال صحیح نیست.
محمدنژاد قاضی محله در ادامه اضافه کرد: یکی از این موارد مصرف برق در صنعت ماینینگ (استخراج) با تعرفه صنعتی ۸۰ تومان بوده که بهای تمام شده برای تولید همین مقدار مشخص از برق ۵۸۰ تومان است؛ یعنی در این شرایط برای استخراج رمزارز باید ۵۰۰ تومان سوبسید در نظر گرفته شود که تخلف است. اعطای امتیازهای مربوط به برق به صنعت استخراج رمزارز مطلوب نیست و باید با آن مقابله شود. عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در مورد هزینههای تولید رمز ارز افزود: سرعت استخراج بیتکوین یک عدد در هر ده ماه بوده که هزینههای برآورد شده در این ده ماه رقمی بین 12 تا 15 هزار دلار است.
مابهالتفاوت بهای تمام شده تولید بیتکوین و قیمت بازار آن، تنها سود برای افرادی خاص در این حوزه است و عواید آن نصیب دولت نخواهد شد. وی در رابطه با وضعیت رمزارزها در دیگر کشورها گفت: بسیاری از مناطق از جمله برخی از کشورهای مادر تولید این ارزها، ممنوعیت حضور گسترده این ارزهای دیجیتال و استخراج آن توسط عوام را صادر کردهاند؛ بنابراین اعطای تسهیلات برای حوزههای مختلف رمزارز باید با تامل و بررسی ویژه انجام شود.
منبع: دنیای اقتصاد