طبق اطلاعات منتشر شده از شبکه PwC researcher، انرژی الکتریسیته مصرفی شبکه ی بیت کوین (BTC) برابر با مصرف کشور جمهوری چک می باشد. کشور چک در حدود 10.5 میلیون جمعیت دارد.
طبق تخمین های انجام شده، فرآیند استخراج بیت کوین در حدود 77.78 تراوات در ساعت، برق مصرف می کند که عدد بسیار بالایی است. در فرآیند استخراج، به حل معادلات بسیار پیچیده ی ریاضی پرداخته می شود. ماینرها وظیفه ی حل این مسائل و پیشبرد تراکنش های شبکه ی بیت کوین را بر عهده دارند.
برای حل و انجام هر تراکنش در شبکه ی بیت کوین، انرژی بسیاری مصرف می شود. برای درک بهتر این موضوع باید اشاره کرد که مصرف انرژی هر تراکنش بیت کوین معادل مصرف برق دو ماه یک خانوار در کشور انگلیس می باشد.
یکی از معضلات اصلی بیت کوین که بسیاری به همین دلیل آن را مورد نقد قرار می دهند همین مصرف انرژی بالا و تولید گاز کربن دی اکسید زیاد برای تامین انرژی این شبکه می باشد. شبکه بیت کوین گرمای بسیار زیادی نیز تولید کرده و باعث گرم تر شدن کره زمین خواهد شد. البته باید اشاره کرد که همین فرآیند دشوار و پرهزینه بودن تولید بیت کوین است که این رمز ارز را با ارزش کرده و نقش طلا را در بازار رمز ارز ایفا می کند.
این میزان انرژی صرف چه کار خواهد شد؟
برای انجام فرآیند استخراج، از یک سری تجهیزات مخصوص به نام ASIC استفاده می شود. این دستگاها مجهز به تراشه های بسیار قدرتمند هستند که به گونه ای طراحی شدند که به طور مداوم به حل مسائل پیچیده ی ریاضی بپردازند. این تراشه ها برای انجام این معادلات به انرژی بسیار زیادی نیاز دارند.
از طرفی بر روی این دستگاه ها، تجهیزات خنک کننده هم نصب شده و این تجهیزات نیز به جریان برق قابل توجهی نیاز دارند.
نکته ی منفی دیگر در رابطه با بحث استخراج بیت کوین، موضوع تولید زباله الکترونیکی است. دستگاه های ماینینگ به طور میانگین اگر در شرایط ایده آل کار کنند، عمر مفیدی معادل یک سال و نیم خواهند داشت و بعد از آن معمولا از رده خارج شده و یا معیوب می شوند و باید به عنوان زباله ی الکترونیکی دفع شوند.
در صنعت استخراج بیت کوین، حجم تولیدی این نوع زباله بالا بوده و یکی از نقد های اصلی این صنعت، همین موضوع است. طبق تخمین های انجام شده، حجم زباله تولید شده در صنعت ماینینگ در حدود 10700 تن می باشد.
آیا راه حلی وجود دارد؟
برخی از متخصصین حوزه بلاکچین راه حل هایی برای این معضلات پیشنهاد دادند، هرچند هیچ کدام از راه حل های ارائه شده بنیادی نیست و نمی تواند این مشکل را از پایه حل کند.
راه حل های ارائه شده در سطح انتقال ماینرها به نقاط سردسیر برای استفاده از گرمای آن، عدم استفاده از سوخت های فسیلی برای تولید برق و از این دست موارد می باشد. در واقع برای حل این معضل، شبکه بیت کوین نیاز به یک سری تغییرات اساسی دارد. اما دوباره باید به این مورد اشاره کرد که همین موارد بیان شده یعنی پرهزینه بودن و دشوار بودن تولید بیت کوین باعث ارزشمند شدن این رمز ارز شده است.
منبع bitcoinist