ویتالیک بوترین ، خالق اتریوم کیست؟

راهنمای مطالعه

ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) نویسنده و برنامه‌نویس روسی-کانادایی است. ویتالیک از سال ۲۰۱۱ در انجمن بیت کوین (BTC) حضور داشته است و همچنین یکی از مؤسسان و نویسندگان مجله Bitcoin بود. اما او عمدتا به عنوان مغز متفکر اتریوم (ETH) شناخته می‌شود. این ارز دومین پلتفرم معتبر و با ارزش پس از بیت کوین به شمار می‌رود.

دوران کودکی

ویتالیک در روز سی و یکم ژانویه در سال ۱۹۹۴ در شهری به نام کولومنا چشم به جهان گشود. این شهر در یکی از مناطق مسکو واقع در روسیه قرار دارد. او تا ۶ سالگی و تا زمانی‌که والدین او تصمیم گرفتند برای جست‌و‌جوی فرصت‌های شغلی بهتر به کشور کانادا مهاجرت کنند در روسیه زندگی می‌کرد.

زمانی‌که در پایه سوم در مدرسه ابتدایی کانادایی مشغول به تحصیل بود، در برنامه‌ای برای استعدادهای درخشان حضور پیدا کرد. در حالی‌که حضور در این برنامه به معنای کسب فرصت‌های یادگیری بیشتر بود، به‌طور ناگهانی میان او و دوستانش جدایی افتاد. ویتالیک در هنگام حضور خود در این برنامه متوجه شد که مجموعه توانایی‌ها و استعدادهای منحصر به فردش میان او، دوستان و حتی دبیرانش تمایز ایجاد کرده‌است. او به صورت غریزی در علم ریاضی و برنامه‌نویسی استعداد داشت و ذاتا و شدیدا به اقتصاد علاقه‌مند بود و می‌توانست به‌صورت ذهنی مجموع اعداد سه رقمی را با سرعتی دو برابر یک فرد عادی و هم سن‌و‌سال خود محاسبه کند.

بوترین با گردهمایی‌های اجتماعی و رویدادهای فوق برنامه بیگانه بود. او اینگونه به یاد می‌آورد که افراد زیادی در مورد او به نحوی صحبت می‌کردند که گویا یک نابغه ریاضی است. در آن زمان ویتالیک به این می‌اندیشید که چرا نمی‌تواند یک فرد عادی با میانگین ضریب هوشی ۷۵ درصد باشد؛ درست مثل همه آدم‌ها!

ممکن است برخی از افراد تصور کنند که ویتالیک با قدرت ذهنی غیرعادی و باورنکردنی خود که او را از دوستانش متمایز می‌کرد، روزگار دشواری را برای تطبیق با کشور و فرهنگی جدید سپری کرده باشد. بنابراین او به یادگیری و به خصوص به اینترنت روی آورد و بسیاری از روابط شخصی و حرفه‌ای خود را در این مسیر ایجاد کرد.

سپس چهار سال را در مدرسه آبرالد (Aberald) یک دبیرستان خصوصی در تورنتو سپری کرد. ویتالیک از آن زمان به‌عنوان جالب‌ترین و مؤثرترین زمان در زندگی خود یاد می‌کند. این مدرسه نگرش او را نسبت به تحصیل متحول کرد و این تغییر و تحول تقریبا بلافاصله پس از شروع تحصیل در آنجا آغاز شد. اشتیاق او برای یادگیری تجارت نیز در مدرسه آبرالد شکوفا شد و اساسا به یکی از مهم‌ترین اهداف زندگی او بدل شد.

ویتالیک همواره نمرات قابل قبولی را کسب می‌کرد؛ اما برای مدتی اولویت او به‌جای صرف زمان و تلاش جهت انجام تکالیف، رسیدن به سطح‌های بالاتر در بازی World of Warcraft بود. او تا ۱۳ سالگی با اشتیاق WOW بازی می‌کرد. اما روزی در سال ۲۰۱۰ به دلیل به‌روزرسانی Blizzard برخی از ویژگی‌های شخصیت ویتالیک تغییر کرد. او آن شب آن قدر گریست که به خواب فرو رفت و به دنبال آن دریافت که خدمات غیرمتمرکز تا چه میزان می‌تواند ناگوار باشد و بازی World of Warcraft را به‌صورت کلی کنار گذاشت.

زندگی دانشجویی

ممکن است جست‌وجوی ویتالیک برای یافتن یک اشتیاق جدید در زندگی، او را به دنیای رمزارز سوق داده باشد. او برای نخستین بار نام بیت کوین را از پدر خود شنید. پدرش در سال ۲۰۱۳ یک استارت‌آپ نرم‌افزاری تأسیس کرده بود. با این وجود آن زمان وارد این حوزه نشد. علاوه بر این تصور می‌کرد به این دلیل که رمزارز هیچ‌گونه ارزش حقیقی ندارد، محکوم به شکست است. با این وجود بعدها در مورد این موضوع مطالب دیگری شنید و علاقه‌اش نسبت به آن افزایش پیدا کرد. همان‌گونه که ویتالیک گفته است اگر مطلبی را دو بار شنیدید، شاید بد نباشد با صرف زمان بیشتر اطلاعات خود را در آن زمینه افزایش دهید.

پیش از آن زمان ویتالیک هر چیزی را که در ارتباط مستقیم با قوانین دولتی یا کنترل شرکت‌ها بود، کاملا شیطانی و منحوس تصور می‌کرد. به‌طور طبیعی ماهیت غیرمتمرکز و غیرقابل کنترل بیت کوین باعث علاقه‌مندی او به این موضوع شد. اگرچه ارزش‌های ویتالیک در مورد خیر و شر از آن زمان به میزان قابل‌توجهی به‌روز شده‌است، او همچنان بر این باور است که قدرتمندان بیش از آنچه که باید، قدرت را در دست دارند.

سرانجام سرنوشت، بوترین را به سمتی سوق داد که زمان خود را صرف بررسی انجمن‌های بیت کوین و شبکه آن کند. در آغاز تنها مفهوم شبکه رمزارز بود که توجه او را به خود جلب کرد، اما هرچه بیشتر در این انجمن وارد می‌شد، به آگاهی بیشتری نسبت به پتانسیل نامحدود تکنولوژی پشت بیت کوین دست می‌یافت. او تمایل داشت با دست یافتن به تعدادی توکن به‌صورت رسمی به این اقتصاد جدید و تجربی بپیوند، اما نه توان محاسباتی استخراج و نه بودجه لازم جهت خریداری بیت کوین را داشت. بنابراین او به جست‌وجوی کاری مرتبط با بیت کوین در انجمن‌های مختلف پرداخت و سرانجام نوشتن مقاله در یک وبلاگ را آغاز کرد و از این روش به ازای هر مقاله تعداد پنج بیت کوین به دست آورد.

ویتالیک از طریق مقاله‌ها و کار در انجمن، دانش خود را درباره بیت کوین افزایش داد و تجربه بیشتری کسب کرد که خود را در معرض دید افراد جامعه قرار دهد. در همین زمان او در مورد تمام جنبه‌های متفاوت اقتصادی، فنی و سیاسی رمزارز تحقیق کرد. مقالات او توجه فردی رومانیایی و علاقه‌مند به بیت کوین به نام میهای آلیسی (Mihai Alisie) را به خود جلب کرد که باعث شد این دو فرد به‌صورت فعال با هم مکاتبه و سرانجام در اواخر سال ۲۰۱۱ مجله بیت کوین را تأسیس کنند.

بوترین سمت سردبیری این مجله را به عهده گرفت و در عین‌حال یک کار نیمه وقت به‌عنوان دستیار تحقیق ایان گلدبرگ (Ian Goldberg) رمزنگار برجسته را شروع کرد. علاوه بر این ویتالیک پنج دوره پیشرفته را به‌صورت همزمان در دانشگاه واترلو می‌گذراند.

در ماه می سال ۲۰۱۳ به‌عنوان نماینده مجله بیت کوین جهت حضور در کنفرانسی مربوط به بیت کوین عازم سفری به سان‌خوزه کالیفرنیا شد. این نخستین بار بود که بوترین به شکلی واقعی شاهد اجتماع رو به رشد رمزارز بود. این موضوع او را متقاعد کرد که باید وارد این کار شود و این پروژه ارزشش را دارد. بعدها در همان سال ویتالیک دانشگاه را رها کرد و مقداری از بیت کوین‌هایی که پس‌انداز کرده بود را جهت سفر به دور دنیا صرف کرد و با افرادی ملاقات کرد که برای گسترش قابلیت‌های شبکه بیت کوین و تبدیل آن به نسخه‌ای بزرگ‌تر با قابلیت‌های بیشتر در تلاش بودند.

در طی این سفرها از پروژه‌های متفاوتی در رابطه با بیت کوین دیدن کرد. او از فروشگاه‌های کوچک در نیو همپشایر و رستوران‌هایی در برلین که بیت کوین می‌پذیرفتند گرفته تا دستگاه‌های خودپرداز بیت کوین و اجتماع‌های کوچک سراسر جهان بازدید کرد. با این وجود تمام آن پروژه‌ها همچنان بر چگونگی بهبود و ترویج عملکرد بیت کوین به‌عنوان پول، متمرکز بودند.

در ماه اکتبر سال ۲۰۱۳ با افرادی که پشت پروژه‌های CovertCoins و MasterCoin بودند ملاقات کرد. این پروژه‌ها در حال بررسی به‌کارگیری بلاک‌چین برای کاربردهای دیگر بودند. این بدان معنا است که آنها به دنبال راهی برای انتشار توکن‌های جدید بیت کوین یا امکان استفاده از قراردادهای مالی وغیره هستند.

آن‌ها با وجود این‌که همچنان از بلاک‌چین بیت کوین اصلی استفاده می‌کردند، ویژگی‌های جدیدی را به تراکنش‌های بیت کوین اختصاص داده بودند.

ویتالیک پس از بررسی پروتکل‌های آن پروژه‌ها دریافت که به وسیله جایگزینی عملکرد آن‌ها با یک زبان برنامه‌نویسی تورینگ کامل (Turing-complete) این امکان وجود دارد که به‌صورت گسترده آنچه را که پروتکل‌ها انجام می‌دادند، تعمیم دهد. زبان برنامه‌نویسی تورینگ در علم کامپیوتر این ابزار را قادر می‌سازد که با استفاده از الگوریتم مناسب، زمان و حافظه مورد نیاز هرگونه مسأله‌ای را حل کند.

در آغاز او ایده خود را با پروژه‌هایی در میان گذاشت که از قبل ایجاد شده بودند. همه به او می‌گفتند که ایده او بسیار درخشان است؛ اما هنوز زمان مناسب برای عملی کردن این ایده بزرگ فرا نرسیده است. به این ترتیب ویتالیک تصمیم گرفت که شخصا وارد عمل شود.

 اتریوم (Ethereum)

در اواخر سال ۲۰۱۳ ویتالیک بوترین با انتشار اوراق سفیدی ایده خود را به طور کلی شرح داد و آن را برای تعدادی از دوستان خود ارسال کرد. دوستان او نیز این اوراق را به اشتراک گذاشتند. در نهایت این کار منجر به آن شد که ۳۰ نفر برای بحث و گفتگو در خصوص این مفهوم جدید با او تماس بگیرند. او منتظر دریافت نظرات انتقادی و افرادی بود که به نقاط ضعف و مشکلات موجود در ایده او اشاره کنند، اما این اتفاق هرگز روی نداد.

حتی در آن هنگام نیز ایده اتریوم بیش از هر چیز دیگری درباره ارز بود. ایده اصلی در طول جلسات بحث و تبادل نظر با افرادی که به خوبی ایده اولیه را درک کرده بودند و در گذر زمان تغییر کرد و شکل گرفت. به محض اینکه زبان برنامه‌نویسی مورد نیاز را ایجاد کردند، این امکان میسر شد که تنها در هفته یک‌بار از آن استفاده کنند. در پایان ژانویه سال ۲۰۱۴ تیم به خوبی به این موضوع پی برد که ایجاد یک حافظه ذخیره‌سازی بدون مرکزیت کار چندان دشواری نیست. از این گذشته مفاهیمی مانند ثبت نام تنها با چند خط کدنویسی امکان‌پذیر خواهد شد. افزایش تعداد افرادی که این مفهوم را به کار می‌گرفتند به تدریج ایده ویتالیک را متحول کرد و به آرامی آن را به شکل اتریوم امروزی تغییر داد.

پروژه به طور رسمی در ژانویه سال ۲۰۱۴ به همگان معرفی شد. تیم مرکزی این پروژه را ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، میهای آلیسی (Mihai Alisie)، آنتونی دی آیرو (Anthony Di Iorio)، چالز هاسکینسون (Charles Hoskinson)، جوی لابین (Joe Lubin) و گوین وود (Gavin Wood) تشکیل می‌دادند. بوترین در صحنه کنفرانس بیت کوین در میامی اتریوم را معرفی کرد و چند ماه بعد تیم تصمیم گرفت فروش جمعی اتریوم را آغاز کند. اتریوم رمز ارز اولیه در شبکه اتریوم بود و برای تأمین سرمایه موردنیاز برای پیشبرد شبکه در نظر گرفته شد. در همین زمان بود که ویتالیک بورسیه تیل را (Thiel Fellowship) به ارزش ۱۰۰ هزار دلار دریافت کرد.

از طریق فروش جمعی، اتریوم در ازای پرداخت بیت کوین فروخته می‌شد. تیم در آن زمان بیش از ۳۱ هزار بیت کوین به دست آورد. اگرچه بیت کوین در زمان فروش جمعی در حدود ۶۵۰ دلار به فروش می‌رسید؛ اما چیزی نگذشت که قیمت آن سقوط کرد. تیم با ضرر میلیون دلاری روبه‌رو شد. با این حال با وجود پولی که جمع‌آوری شده بود، تیم اتریوم بنیاد اتریوم را (Ethereum Foundation) که سازمانی غیرانتفاعی بود در سوئیس بنا نهاد. وظیفه اصلی این سازمان نظارت بر توسعه نرم‌افزار اپن سورس (Open Source) اتریوم بود.

با وجود مشکلاتی که وجود داشت، کمپین جذب سرمایه اتریوم سومین کمپین موفق تا به امروز شناخته می‌شود. این کمپین موفق شد خود را در معرض پوشش خبری انتشاراتی مالی قدرتمندی چون وال استریت جورنال (Wall Street Journal) قرار دهد.

پیش از راه‌اندازی رسمی شبکه، بنیاد اتریوم چندین نمونه اولیه کدگذاری شده در پلتفرم اتریوم را آزمود. نسخه‌ای به نام المپیک (Olympic) و بتا که پیش‌تر منتشر شدند، آخرین نمونه از آن‌ها به شمار می‌روند. تعداد بسیار زیادی از کاربران شبکه ارورها و خطاهای موجود در شبکه را شکار کردند؛ چراکه اتریوم جایزه‌ای به ارزش ۲۵ هزار اتریوم را برای کسانی در نظر گرفته بود که میزان مقاومت شبکه را در برابر استرس می‌سنجند.

در تاریخ ۳۱ جولای سال ۲۰۱۵ اولین نسخه عمومی اتریوم با نام فرانتیر (Frontier) منتشر شد. این نسخه کاملا آزمایشی بود و در یک خط دستوری وارد بازار شده بود. اما با این وجود به توسعه‌دهندگان اجازه می‌داد که به صورت زنده و با ایجاد اپلیکیشن‌های بدون مرکزیت محیط را بیازمایند. به محض اینکه پلتفرم از سوی توسعه‌دهندگان و کسانی که وظیفه بررسی دقیق آن را بر عهده داشتند به اندازه کافی به ثبات رسید، دیگر زمان آن رسیده بود که شبکه به نسخه هوم استد (Homestead) نقل مکان کند.

این جابه‌جایی در تاریخ ۱۴ مارس سال ۲۰۱۶ و هنگامی روی داد که شبکه اتریوم اولین تولید رسمی خود را تجربه کرد. شروع این شبکه نشان‌دهنده نسل جدیدی از تکنولوژی بلاک‌چین بود. این شبکه آزادی عمل بیشتری را در اختیار توسعه‌دهندگان می‌گذاشت و از این مهم‌تر کار را به سادگی هرچه تمام‌تر امکان‌پذیر کرده بود. از این گذشته پیشرفت‌های بسیاری در زمینه این تکنولوژی و در پشت پرده روی داد.

تا آن زمان اتریوم به خوبی موفق شده بود خود را به بازار رمزارز معرفی کند. به طور مثال تعداد نودهای فعال در شبکه اتریوم در حدود ۵۱۰۰ در نظر گرفته شده بود که این میزان در مقایسه با تعداد نودهای بیت کوین در ابتدای کار که بالغ بر ۶۰۰۰ عدد بود رقمی بسیار تاثیرگذار به شمار می‌رفت. علاوه بر این روزبه‌روز بر تعداد بازارهای بزرگ رمزارزی که اتر را معامله می‌کردند نیز افزوده شد. همین امر تا حد زیادی بر ارزش این ارز افزود. با وجود اینکه اولین نسخه از محصول آنها منتشر می‌شد، اما شرکت‌های بزرگی مانند مایکروسافت و IBM به سرعت پروژه‌هایی را روی پلتفرم اتریوم پیاده‌سازی کردند و برای همکاری مستقیم با ویتالیک و اعضای تیم او تماس گرفتند. به‌روزرسانی بزرگ بعدی که در شبکه روی داد متروپلیس (Metropolis) نام داشت که قرار بود در دو بخش وارد بازار شود. در بخش اول بنا بود بیزانتیوم (Byzantium) در سپتامبر سال ۲۰۱۷ رونمایی شود؛ اما تاریخ انتشار آن بارها به تعویق افتاد. هدف از این به‌روزرسانی این بود که شبکه به کلی برای استفاده کاربران ساده و مناسب باشد، سرعت پردازش‌ها بالاتر، سبک‌تر و در عین حال ایمن‌تر از نسخه قبلی باشد.

ویتالیک بوترین و رسانه‌های جمعی

ویتالیک بوترین بنیان‌گزار و سردبیر مجله بیت کوین بود. این مجله کار خود را به عنوان یک پروژه آنلاین و با همکاری ویتالیک و شریک او میهایی آلیسی آغاز کرد که مقاله‌های مجزایی را درباره بیت کوین در دیگر اتاق‌های بحث و تبادل نظر به فروش می‌رساندند. در آن هنگام موقعیت مالی مجله در پایین‌ترین حالت ممکن بود. با این حال در سال ۲۰۱۲ آنها اولین نسخه چاپی را منتشر کردند. از این نسخه به عنوان نخستین نسخه‌ای یاد می‌شود که برای اولین بار به صورت کاملا جدی در رابطه با رمزارز منتشر شد. این مجله از طریق ایمیل برای تمام مشترکان مجله در سراسر جهان ارسال شد. بارنر اند نوبل (Barner & Nobel) و دیگر کتاب‌فروشی‌ها و انتشاراتی‌های آنلاین این مجله را خریداری کردند. ویتالیک در هفته 10 تا 20 ساعت روی انتشار مجله کار می‌کرد. او تا سال ۲۰۱۴ درگیر انتشار مجله بود. مالکیت مجله بیت کوین در حال حاضر در اختیار BTC Media است.

ویتالیک همچنین با مجله Ledger که یک مجله تحقیقاتی در زمینه بازبینی همتاها است نیز همکاری دارد. این مجله پژوهش‌های انجام شده در رمزارزها و تکونولوژی بلاک‌چین را به انتشار می‌رساند و از سویUniversity Library System از دانشگاه پیتزبورگ منتشر می‌شود.

متحدان شرکت اتریوم Enterprise Ethereum Alliance

در ماه مارس سال ۲۰۱۷ استارت‌آپ‌های متعددی شامل ۵۰۰ شرکت سرمایه، آکادمی‌ها و فروشنده‌های تکنولوژی بر پایه بلاک چین ایجاد Enterprise Ethereum Alliance (EEA) را اعلام کردند. این گروه در آن زمان تنها ۳۰ نفر عضو داشت.

هدف متحدان این است که ارتباط بین اعضا با متخصصان اتریوم را برقرار کنند و در نهایت از آنها بیاموزند و پلتفرم‌هایی را بر مبنای اتریوم ایجاد کنند که برای ایجاد نرم‌افزارهای شرکتی مناسب باشد و کاربردهای پر تقاضا و پیچیده را نیز به سرانجام برساند. شرکت‌های متعددی در حوزه بانک‌داری، مدیریت، مشاوره، تکنولوژی، سرگرمی و بسیاری از شاخه‌های دیگر فعال بوده که در حال بررسی احتمالاتی هستندکه با استفاده از اتریوم در تجارت آنها امکان‌پذیر می‌شود.

بوترین در چین

برخلاف مقاومت و حتی درگیر شدن دولت چین با بیت کوین و دیگر رمزارزها، تکنولوژی بلاک چین و پلتفرم اتریوم در شرکت‌های بزرگ و کوچک موجود در شبکه در سراسر کشور به کار گرفته شده‌اند. شخصیت ویتالیک نقش مهمی در این توسعه عظیم ایفا کرده‌است. این نکته را نباید فراموش کنیم که او زبان چینی را با استفاده از یک اپلیکیشن و ظرف مدت چند ماه آموخت.

اتریوم در چین در سطح موسساتی مورد تحقیق قرار گرفت و به صورت یکپارچه به کار گرفته شد. به عنوان مثال در دانشگاه Peking که رتبه یک دانشگاه‌های چین را در اختیار دارد آزمایشگاه اتریوم ایجاد شده‌است. این آزمایشگاه روی توسعه پروتکل و کاربرد آن در زنجیره تأمین چین و بازار انرژی تحقیق می‌کند. ضراب‌خانه سلطنتی چین (Royal Chinese Mint) که زیرشاخه‌ای از چاپ پول و ضرب سکه در چین است توکن‌های ERC20 اتریوم و قراردادهای هوشمند را مورد آزمایش قرار می‌دهد. هدف از این کار دیجیتال کردن یوآن چین است. همچنین شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های زیادی وجود دارند که برخی از آن‌ها اعضای سرمایه‌گذار در EEA هستند که منابع و نیروی انسانی خود را در اختیار تحقیق و بررسی جنبه‌های متفاوت پلتفرم اتریوم گذاشته‌اند.

 در ماه می سال ۲۰۱۶ چیزی در حدود ۱۱ بازار معاملاتی کالای محلی، بازار سهام و بازارهای مالی ChinaLedger Alliance را ایجاد کردند. هدف از ایجاد این اتحاد ایجاد پروتکل بلاک چین اپن سورسی است که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد در آینده بر اساس آن تغییراتی را اعمال کنند که در عین حال از قوانین چین نیز تبعیت کند. انجمن اینترنت (Internet Commision) کمیسیون اوراق و بهادار چین (Securities association of China) در بخش مشاوره حضور دارد و اعضای اصلی جامعه بلاک چین چون ویتالیک بوترین نقش مشاور را در آن برعهده دارند.

علاوه بر این ویتالیک شریک اصلی Fenbushi Venture Capital به شمار می‌رود که بزرگ‌ترین و اولین شرکت سرمایه‌گذاری چین است. این شرکت به صورت کاملا انحصاری در خصوص سرمایه‌گذاری در شرکت‌های بر پایه بلاک‌چین فعالیت دارد.

بوترین در روسیه

مفهوم اصلی و بنیادی رمزارزها که طبیعت بدون مرکزیت و غیر قابل کنترل آن‌ها است که تا حدودی عصیان‌گرایانه و در تضاد با بومی‌سازی است، به نوعی احساسات روس‌ها را بر می‌انگیرد. با وجود اینکه ویتالیک در سن ۶ سالگی این کشور را ترک گفته است، او اولین و مهم‌ترین نمونه افراد با دانش کامپیوتری است. تمام این ویژگی‌ها در کنار یکدیگر سبب شده‌است که او به عنوان فردی سرشناس و مهم در روسیه شناخته شود.

در آگوست سال ۲۰۱۷ بیش از ۵ هزار نفر برای حضور در سخنرانی ویتالیک در مدرسه Skolkovo گرد هم آمدند. او در کنار دیگر موارد به این نکته نیز اشاره کرد که روسیه در کنار سنگاپور و انگلستان یکی از سه کشور برتر جهان در زمینه تحقیق و آزمایش تکنولوژی بلاک چین است. از این گذشته مسکو یکی از بزرگ‌ترین خوشه‌های نود در شبکه اتریوم را در خود جای داده‌است.

بوترین همچنین به این موضوع اشاره کرد که پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، از شبکه بلاک چین آگاه است و به این ترتیب به احتمال زیاد این تکنولوژی درحال شکوفایی و رونق است. بوترین در سفر خود با پوتین نیز ملاقات داشت. بسیاری از رسانه‌ها بر این باور هستند که ملاقات با پوتین یکی از شروط اصلی بوترین برای سفر به این کشور بوده‌است. در این جلسه بوترین فرصت‌های استفاده از این تکنولوژی را برای توسعه روسیه شرح داد و این طور به نظر می‌رسد که رئیس جمهور نیز با نظر او موافق بوده‌است. به تازگی گزارشی منتشر شده‌است که نشان می‌دهد پوتین به شدت به این ایده اقتصاد دیجیتالی علاقه‌مند است و روسیه در حال حاضر نیز تحقیقات خود را در رابطه با فرصت‌های موجود در بلاک چین برای پیگیری دیجیتالی کالاها، تعیین هویت فردی و محافظت از حق مالکیت دیجیتال آغاز کرده‌است.

در اکتبر سال ۲۰۱۷ بزرگ‌ترین بانک روسیه اسبربانک (Sberbank) اعلام کرد که به EEA پیوسته است. پیش از آن نیز تنها شرکت روسی که در این اتحاد حضور داشت QIWI بوده است. این شرکت در زمینه تامین خدمات پرداخت الکترونیک فعالیت دارد. در حال حاضر بانک اسبربانک روسیه گزارش کرده‌است که با قانون‌گذاران، وزارت اقتصاد، دیگر بانک‌ها و اتاق بازرگانی روسیه همکاری دارد و آزمایش‌های لازم در خصوص نامه هوشمند اعتبار و تضمین‌نامه را نیز تکمیل کرده‌است. در طول ملاقات ویتالیک از روسیه در آگوست ۲۰۱۷ قراردادی را با ولادیسلاو مارتینو (Veladislav Martynov) مدیر عامل اجرایی خدمات یوتا (Yota Services) امضا کرد. این شرکت در زمینه خدمات تلفن همراه و دستگاه‌های برقراری ارتباط فعال است. این قرارداد ایجاد موجودیت جدیدی از اتریوم روسی را در پی خواهد داشت. این امر شرایطی را برای تحصیل، رویدادها و نظرات سازنده‌ای را برای بانک روسی Vneshtorgbank در پی خواهد داشت. علاوه بر این بانک فوق قرار است سرمایه مورد نیاز برای توسعه یک مرکز تحقیقاتی درباره بلاک چین را نیز تأمین کند. این مرکز تحقیقاتی در دانشگاه ملی علوم و تکنولوژی (MISIS) واقع شده‌است. توسعه این مرکز از سوی اتریوم روسیه نیز حمایت می‌شود. این مرکز تحقیقاتی جدید روی تأمین راهکارهای جدیدی برای خدمات دولتی و مشارکت با دولت و شرکت‌ها متمرکز خواهد بود.

شایعه خبر مرگ او

در تاریخ ۲۵ ژوئن سال ۲۰۱۷ اخبار کاذبی با این محتوا منتشر شد که ویتالیک بوترین در یک سانحه اتومبیل‌رانی از دنیا رفته‌است. همین امر ارزش بازار اتر را ۴ میلیارد دلار کاهش داد. این داستان اساسا از سوی 4Chan یک چهره ناشناسمطرح شد. اگرچه اتریوم ارزش از دست داده را مجددا کسب کرد، اما این خبر دروغین اهمیت ویتالیک را برای این پلتفرم و تمام رمزارز و همینطور جامعه بلاک‌چین نمایان کرد. شاید ناشناس بودن فردی که بیت کوین را ایجاد کرد اقدام بسیار هوشمندانه‌ای بوده باشد.

اکنون

این روزها ویتالیک در سنگاپور زندگی می‌کند و بیش‌تر از هر زمان دیگری روی ایده خود کار می‌کند. در آغاز تنها سه نفر روی پروتکل اتریوم کار می‌کردند. اما او امیدوار است که تیم به جایگاهی برسد که دیگر نیازی به حضور او وجود نداشته باشد.

او همچنان نسبت به آینده پلتفرم خوشبین است و می‌گوید تنها چیزی که می‌تواند اتریوم را نابود کند خود اتریوم است.  

منبع: Cointelegraph

در ادامه بخوانید:

مرتبط پست ها

به این مطلب امتیاز دهید

روی ستاره ها کلیک کنید

امتیاز پست: / 5. بر اساس رای

اولین رای را ثبت نمایید

ممکن است علاقه مند باشید

مرتبط پست ها

به بحث بپیوندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا به سوال زیر پاسخ دهید

5 ارز برتر بازار

# ارز دیجیتالقيمتقیمت تومانیتغییر روزانهتغییر هفتگی

آخرین مطالب سایت

5 ارز برتر بازار

# ارز دیجیتالقيمتقیمت تومانیتغییر روزانهتغییر هفتگی

آخرین مطالب سایت