چرا انطباق رمز ارز، برای جلوگیری از پولشویی برای موسسات مالی بسیار مهم است؟
بانکها و موسسات مالی از نظر قانونی ملزم به رعایت قوانین و راهنماییهای نظارتی برای مبارزه با پولشویی، تأمین مالی تروریسم و فرار مالیاتی هستند و همچنین ریسک خود را در برابر این فعالیتهای مالی غیرقانونی مدیریت میکنند. هر بانک و موسسه مالی قانونی به دلیل ضرورت، سازگاری نظارتی و مدیریت ریسک را در برنامه کاری و استراتژی کوتاه مدت و بلند مدت خود لحاظ میکند، بنابراین هنگام معامله با ارزهای دیجیتال نیز نیاز به انطباق قانون رمز ارز دارند.
چگونه موسسات مالی میتوانند ماهیت فعالیتهای رمز ارز مشتری خود را درک کنند؟
اطلاعات قدرتي است كه به سازمانها كمك ميكند خطرات مواجهه غيرمستقيم با رمز ارز را كاهش دهند. وقتی نوبت به جلوگیری از پولشویی در ارز فیات سنتی میرسد، بانکها به مقدار معینی از اطلاعات نیاز دارند تا اطمینان حاصل کنند که میتوانند خطرات احتمالی مربوط به تسهیل این معاملات را مدیریت کنند. همین موضوع در مورد ارزهای دیجیتال نیز صدق میکند. اگر یک بانک با مواجهه مستقیم با رمز ارز مواجه شود، میتواند با چالش آن نیز روبرو شود، اما اگر یکی از مشتریان بانک با استفاده از داراییهای ارز دیجیتال معامله کند، بانک ممکن است به طور غیرمستقیم نیز در معرض آن قرار گیرد. یک سری قاعده وجود دارد که میتواند به سازمانها کمک کند: مشتری خود را بشناسید، پرداختهای خود را بدانید، رفتار مشتری را بشناسید و شریک تجاری خود را بشناسید. با توجه به حجم معاملاتی که بانکها میتوانند به صورت روزانه پردازش کنند، اطمینان از کاملاً خودکار بودن فرآیند نظارت، برای کاهش احتمال درز کردن فعالیت مشکوک از طریق شبکه ضروری است.
فرایندهایی که موسسات مالی برای محدود کردن ریسک ارزهای دیجیتال به آنها نیاز دارند چیست؟
راه حلهای مدیریت پرونده و حسابرسی انعطاف پذیر، اما کارآمد مورد نیاز است. بانکها و موسسات مالی به توانایی ردیابی معاملات و ارتباطات در زمان واقعی و توانایی ارزیابی میزان خطر آنها در کسری از ثانیه، نیاز دارند. با توجه به حجم و سرعت معاملات انجام شده، آنها همچنین باید یک سیستم هشدار داشته باشند که به روز رسانی خودکار فعالیتهای غیرقانونی را ارائه میدهد تا بتواند دادههایی را برای بررسی بیشتر فراهم کند.
سازمانها نیازی ندارند در موضع بی اطلاعی قرار بگیرند در حالی که میآموزند چگونه سازگار باشند. گروه ویژه اقدام مالی، طیف وسیعی از شاخصها و خط قرمزها را منتشر کرده است که میتواند به افزایش آگاهی و برای جلوگیری از اشتباه شخص کمک کند. بسیاری از حوزههای قضایی و مبادلات جهانی در اتخاذ دستورالعملهای FATF بسیار کند عمل کردهاند زیرا موانع فنی در این راه وجود دارد، اما ابزارهایی وجود دارند که هدف آنها دستیابی به این هدف است.
راه حلهای عملی موجود، برای محدود کردن در معرض خطر رمز ارز قرار گرفتن، چیست؟
پیروی از شاخص دستورالعملهای خط قرمز پولشویی که توسط FATF ارائه شده است، مکان خوبی برای شروع است. این شاخصها مربوط به معاملات میتوانند شامل پرداختهایی باشند که در مقادیر کم انجام میشوند یا در مقادیر مکرر که در آستانه گزارش دهی قرار دارند انجام میشود. در صورت ارسال وجوه به یک حساب تازه ایجاد شده یا قبلاً غیرفعال شده، زنگهای هشدار را نیز میتوان به صدا در آورد. الگوهای معامله همچنین میتواند سوظن را برانگیزد، به ویژه اگر سپردههای ساخته شده با مشخصات مشتری متناقض باشد. سایر شاخصها میتوانند مربوط به فرستندگان و گیرندگان، بینظمی در مورد منبع وجوه یا ثروت و شرایط مشکوک مربوط به جغرافیا باشد، مانند اینکه وجوه مشتری از مبادلهای منشأ گرفته یا برای آن ارسال شده است که در حوزه قضایی که مشتری یا صرافی در آن واقع شده است ثبت نشده است.
منبع: Cointelegraph