در طی 10 ماه ابتدای سال 2020 عمدهترین اقدامات مجرمانه مثل سرقت، هک و کلاهبرداری در حوزه رمزارزها تا 60 درصد نسبت به سال 2019 کاهش یافته است. اما از سوی دیگر، بر اساس گزارشی از شرکت سایفر تریس (Cipher Trace) که در زمینه گردآوری اطلاعات حوزه رمزارزها فعال است، جرائم مربوط به حوزه دیفای (DeFi) به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. جرائم مرتبط با رمزارزها من جمله سرقت، هک و کلاهبرداری در سال 2019 در حدود 4.5 میلیارد دلار برآورد شده است در مقابل آمار جرائم رمزارزها در سال جاری با کاهش 60 درصدی همراه بوده و به 1.8 میلیارد دلار رسیده است.
دیو جوانز (Dave Jevans)، مدیرعامل شرکت سایفر تریس، در گفتوگویی با رسانه خبری Reuters عنوان کرده است که پس از یک دهه سوءاستفاده از پلتفرمهای رمزارز توسط هکرها و دیگر عوامل مخرب، اکنون بسیاری از صرافیهای رمزارز و تسهیلگران معاملات داراییهای دیجیتال، امنیت خود را ارتقا دادهاند. کاهش چشمگیر 60 درصدی در عمده جرائم مرتبط با رمزارزها از 4.5 میلیارد دلار در سال 2019 به 1.8 میلیارد دلار در سال جاری نیز به همین دلیل است.
جوانز در این گفتوگو خاطر نشان کرد:
“در حال حاضر شاهد به کارگیری اقدامات امنیتی بیشتر توسط صرافیها و سایر بازیگران حوزه رمزارز هستیم. این نهادها با بهرهگیری از راهنماییها موفق به اجرای اقداماتی در جهت امنیت بیشتر داراییهایشان شدند. برهمین اساس در آینده کمتر شاهد اقدامات خرابکارانه و هک خواهیم بود.”
اما محققین شرکت سایفر تریس از وجود یک روند محسوس و نگرانکنندهای از جرائم در حوزه دیگری خبر دادند. براساس گزارش این شرکت ، 20 درصد از جرائم هک در سال 2020 در حوزه دیفای اتفاق افتاده است.
سایفر تریس در این رابطه بیان کرد:
“حدود 20 درصد از جرائم هک مربوط به امور مالی غیرمتمرکز یا همان دیفای است که به تراکنشها در پلتفرمهایی که اعطای وام خارج از شبکه بانکی را تسهیل میکنند اشاره دارد.”
سایفر تریس رشد چشمگیر اکوسیستم مبتنی بر اتریوم (ETH) را عامل اصلی این روند افزایشی در حملات دیفای میداند. مجموع ارزش دلاری بلوکه شده در پروتکلهای دیفای در آستانه رسیدن به 13 میلیارد دلار است که در مقایسه با سال گذشته رقم بسیار قابل توجهی محسوب میشود. این رقم در سال 2019 درحدود 680 میلیون دلار بود.
جوانز مطرح میکند که در سال جاری بسیاری از محصولات دیفای که توسط شرکتها و اشخاص روانه بازار شده تحت فرآیندهای تایید و اعتبارسنجی امنیتی قرار نگرفتهاند. مدیر شرکت سایفر تریس حتی پا را فراتر گذاشته و بازارهای دیفای را بهشتی برای پولشویان توصیف کرد! وی در رابطه با این ادعای خود اینطور توضیح میدهد: “پروتکلهای دیفای به لحاظ طراحی نیاز به مجوز ندارند و این موضوع اساساً موانع دسترسی را برای کاربران در سرتاسر جهان کاهش میدهد. با عدم نیاز به مجوز برای طراحی پروتکلهای دیفای، عملاً هرشخصی در هر کشوری میتواند بدون نیاز به عبور از کوچکترین موانع به آنها دسترسی داشته باشد.”
منبع: Cryptopotato