بررسی ۹ فاکتور مهم در انتخاب رمز ارز مناسب برای سرمایه گذاری!

بررسی ۹ فاکتور مهم در انتخاب رمزارز مناسب برای سرمایه‌گذاری!

راهنمای مطالعه

همواره با رشد صنعت کریپتوکارنسی، فرصت و بستر مناسب برای سرمایه گذاری در این حوزه نیز رشد می کند. اما هنگام ورود به این حوزه برای سرمایه گذاری، باید تفاوت های آن را با دیگر بازارها در نظر گرفت و به علت همین تفاوت ها، روش های ورود و عواملی که برای انتخاب یک ارز دیجیتال مناسب وجود دارد، متفاوت است.

جنس رمز ارز با سهام و بورس متفاوت است و بعضی از بزرگان بازار، رمز ارز را مانند طلا می دانند. البته بین طلا و رمز ارز نیز تفاوت های چشمگیری وجود دارد. طلا فقط ذاتا ارزشمند است اما منطقی که باعث ارزشمند شدن رمز ارز می شود، کاربرد و عملکرد آن می باشد.

این روزها رمز ارزهای زیادی در بازار وجود دارند که هر یک نیز با هدف و کاربرد خاصی ارائه شدند. برخی از آن ها با عملکرد خوب خود همه را حیرت زده کرده و برخی دیگر نیز با شکست مواجه شده و فراموش شدند. نکته ی مهم در این بازار، نوسانی بودن آن است.

همانطور که یک انتخاب درست می تواند دارایی سرمایه گذار را در مدت معینی چند برابر کند، انتخاب نادرست نیز می تواند به از دست رفتن سرمایه منجر شود. بنابراین انتخاب درست برای ورود به این حوزه، یک شرط کلیدی و حیاطی است. در ادامه به 9 نکته ی کلیدی برای انتخاب یک رمز ارز مناسب برای سرمایه گذاری اشاره می کنیم.

۱) کاربرد. آیا رمز ارز مورد نظر کاربرد خاصی دارد؟

از آنجایی که نمی توان از شاخص های موجود در بازارهای مالی بورس و سهام برای بازار رمز ارز استفاده کرد، بنابراین خالی از لطف نیست که کاربرد آن را برای انتخاب به عنوان یک دارایی در نظر بگیریم. همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، هدف و کاربرد رمز ارز است که به آن ارزش می بخشد.

آیا واقعا کاربردی دارد و نیاز به آن احساس می شود؟ آیا این رمز ارز یا شرکتی که پشت توسعه این رمز ارز است مشکلی را حل می کند یا بهبود می بخشد؟ چقدر این رمز ارز می تواند عملکرد مناسبی داشته باشد؟ این ها سوالاتی است که جواب آن ها می تواند دید خوبی در مورد کاربرد و هدف رمز ارز به سرمایه گذار بدهد.

به عنوان نمونه می توان از اتریوم (Ethereum) به عنوان یک رمز ارز با کاربرد مناسب اشاره کرد. جدا از بحث مباحث مالی و تراکنش هایی که به وسیله رمز ارز اتریوم انجام می شود، شبکه اتریوم یک بستر بسیار مناسب برای قراردادهای هوشمند آماده کرده است. همچنین شبکه اتریوم به توسعه دهندگان، توانایی توسعه قرارداد هوشمند مورد نظر خود را می دهد.

۲) ماموریت. رمز ارز مورد نظر به کجا می خواهد برسد؟

برای درک هدف و ماموریت یک رمز ارز، بهترین منبع نقشه راه و اساس نامه (Whitepaper) آن می باشد. اساس نامه ها معمولا در وب سایت های رسمی رمز ارز یافت می شود. در این اساس نامه ها، هدف از ارائه رمز ارز و افراد توسعه دهنده آن به طور کامل و شفاف مشخص است. در اساس نامه مفاهیم فنی و تخصصی نیز یافت می شود. اگر اساس نامه یک رمز ارز فقط به نکات تبلیغاتی که هدفش جذب مخاطب است اشاره داشت، باید به آن شک کرد!!

۳) رقبا. رمز ارز مورد نظر چگونه در مقابل رقبای خود مقاومت می کند؟

در نظر گرفتن جایگاه یک رمز ارز در مقابل رقبا یک فاکتور کلیدی برای انتخاب می باشد. اکثر اوقات اول بودن در نوآوری به دلیل کسب سهم زیادی از بازار می تواند منجر به موفقیت بیشتر شود. در واقع مزیت رقابتی اصلی بیت کوین نیز اولین بودن آن است. هرچند هر رمز ارزی که ارئه می شود معمولا نقاط ضعف های قبلی را پوشش داده و به هدف ارائه عملکرد بهتر وارد بازار می شود. به طور مثال رمز ارز ایی او اس (EOS) به عنوان یک رقیب اصلی اتریوم به شمار می آید زیرا بحث مقیاس پذیری اتریوم را هدف قرار داده و روی این موضوع مانور می دهد.

۴) گروه توسعه دهنده. چه کسانی پشت پرده یک رمز ارز قرار دارند؟

گروه توسعه دهنده و افرادی که در توسعه و پیشبرد اهداف یک رمز ارز نقش دارند نیز یک عامل بسیار کلیدی است. پیشنیه این افراد چیست و پروژه های آن ها چقدر موفق بوده و چقدر شکست خورده؟ این افراد چه جایگاهی در این صنعت دارند و چه چشم اندازی دارند؟ کسب اطلاعات در مورد این سوال ها می تواند کمک شایانی در انتخاب داشته باشد.

۵) سهم توسعه دهندگان

دانستن این موضوع که خود گروه توسعه دهنده چه میزان از رمز ارز مورد نظر را دارد، نکته ی مهمی در انتخاب است. در واقع این موضوع که خود سهام داران اصلی چه زمانی می خرند و می فروشند می تواند اطلاعات مفیدی در رابطه به جریان و روند پیش روی رمز ارز در اختیار سرمایه گذار قرار دهد. به طور مثال کریس لارسن (Chris Larsen) مدیر اجرایی و موسس شرکت ریپل (Ripple)، 5.19 میلیارد از توکن ریپل (XRP) را در اختیار دارد. بسیاری از تحلیل گران بر این باورند که وقتی خود شخص لارسن اقدام به فروش توکن های خود نمی کند پس قطعا ریپل به ارزش واقعی خود نرسیده و قیمت آن بالاتر خواهد رفت.

۶) حجم بازار (Market Cap)

در انتخاب یک رمز ارز باید میزان حجم بازار آن را در نظر گرفت. اگرچه حجم بازار فقط یک عدد است اما در پشت این عدد مفهوم جریان مالی و نقدینگی آن رمز ارز وجود دارد. در دنیای اقتصاد جریان مالی بیشتر خود باعث افزایش جریان مالی می شود. در واقع خرید و فروش بالا باعث ترغیب دیگر افراد برای ورود به بازار رمز ارز مورد نظر و خرید و فروش بیشتر می شود.

۷) عرضه و تقاضا

قانون عرضه و تقاضا همواره یکی از قوانین بنیادی و اولیه در اقتصاد به شمار می آید. در زمان انتخاب یک رمز ارز باید به هر دوی آن ها توجه کرد. اگر یک رمز ارز عرضه ی محدود داشته باشد، به دلیل افزایش تقاضا در طول زمان به ارزش آن افزوده می شود اما اگر عرضه نا محدود باشد و در برهه های زمانی متفاوت به بازار تزریق شود، باعث کاهش قیمت و ارزش خواهد شد. اگر یک رمز ارز دیگر شرایط مورد نظر را داشته باشد، قطعا محدود بودن آن باعث می شود که روز به روز به ارزش آن افزوده شود.

بیت کوین (Bitcoin) یک نمونه بارز از رمز ارز با عرضه محدود است. عرضه ی بیت کوین کنترل می شود و ماینرها وظیفه استخراج آن را دارند. در چهار سال اول 50 بیت کوین در هر بلوک توزیع شده بود که بعد از فرآیند هاوینگ به 25 بیت کوین کاهش یافت. این روند تا سال 2140 ادامه خواهد داشت تا جایی که دیگر بیت کوینی برای عرضه وجود نخواهد داشت.

۸) قیمت در مقابل ارزش

در نهایت در هر سرمایه گذاری در نظر گرفتن قیمت در مقابل ارزش واقعی یک عامل اصلی به شمار می آید. قیمت پایین یک رمز ارز نشان دهنده ی زمان مناسب برای ورود به سرمایه گذاری نیست.

در بازارهای مالی، یک سهام ارزان قیمت نشان دهنده کم ارزش بودن شرکت آن سهام است که نتوانسته سوددهی خوبی داشته باشد و به اهداف خود برسد. اما در حوزه رمز ارز ما پارامتر سود شرکت نداریم که به آن توجه کنیم. پس باید یک شاخص دیگر را در نظر بگیریم.

به طور مثال یک ایده برای در نظر گرفتن ارزش بیت کوین میزان تراکنش های آن است. تعداد تراکنش های بالای بیت کوین نشان از ارزشمند بودن این رمز ارز و پرکاربرد بودن آن است. اگر قیمت بالاتر برود نشان دهنده آن است که افراد بیشتری گرایش به بیت کوین پیدا کرده و در حال استفاده از آن می باشند. با توجه به هدف و کاربرد رمز ارز می توان یک شاخص مناسب برای ارزش گذاری آن دست یافت.

۹) همه ی تخم مرغ های خود را در یک سبد نگذارید

علاوه بر کسب اطلاعات برای بهترین تصمیم گیری و انتخاب رمز ارز، باید تا جایی که می شود ریسک کار را کم کرد. بهترین روش برای حداقل کردن ریسک، توزیع کردن سرمایه و دارایی خود بین چندین رمز ارز و عدم تمرکز بر روی یک رمز ارز خاص است. البته این روش شاید سود کمتری به همراه داشته باشد اما ریسک کار را کمتر خواهد کرد.

در نهایت تصمیم گیری نهایی با سرمایه گذار است. بنابراین مطالعه، کسب اطلاعات، عدم شتاب زدگی و احساسی عمل کردن در بازار رمز ارز و در نظر گرفتن موارد اشاره شده می تواند در ورود به بازار رمز ارز کمک شایانی کند.

شما کدام یک از رمزارز ها را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کرده‌اید؟

Bingx
wallex
nobitex
coinex
abantether
bitpin
Bingx
coinex
wallex
abantether
nobitex
bitpin

با وجود اینکه دو صرافی کوینکس و بینگ ایکس هر دو فعلا بدون نیاز به تغییر IP فعالیت می‌کنند اما بهتر است برای امنیت بیشتر، از IP ثابت خارج از ایران استفاده کنید.

در ادامه بخوانید:

مرتبط پست ها

به این مطلب امتیاز دهید

روی ستاره ها کلیک کنید

امتیاز پست: / 5. بر اساس رای

اولین رای را ثبت نمایید

ممکن است علاقه مند باشید

مرتبط پست ها

به بحث بپیوندید

خبرنامه
اطلاع از

لطفا به سوال زیر پاسخ دهید

0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات

5 ارز برتر بازار

# ارز دیجیتالقيمتقیمت تومانیتغییر روزانهتغییر هفتگی

آخرین مطالب سایت

5 ارز برتر بازار

# ارز دیجیتالقيمتقیمت تومانیتغییر روزانهتغییر هفتگی

آخرین مطالب سایت