سال 2020 را علی رغم تمام چالش ها و آسیب هایی که با توجه به بحران پیش آمده برای اقتصاد داشت، می توان سال نقطه عطف دنیای اقتصاد نیز نام گذاری کرد. روند حرکتی اقتصاد بعد از بحران جهانی ناشی از ویروس کرونا به گونه ای بوده که زودتر به سمت دیجیتالی شدن و دارایی های برتر، حرکت می کند. در حال حاضر علاقه مندی افراد به دارایی هایی همچون بیت کوین (BTC) و طلا بالا رفته و در نتیجه میزان تقاضا نیز افزایش یافته است.
اگر به آمار و اطلاعات گذشته مراجعه کنیم، می توان نتیجه گرفت که روند پذیرش عمومی بیت کوین به عنوان یک دارایی امن از اوایل سال 2019 شروع شده اما بحران ویروس کرونا باعث افزایش سرعت این پذیرش شده است. حوادث گوناگونی در سال های گذشته اعم از تنش اقتصادی میان آمریکا با چین و از این دست حوادث باعث افزایش چند درصدی پذیرش بیت کوین شده، اما هیچ کدام نتوانستند قدرت اثر گذاری بحران ویروس کرونا بر پذیرش عمومی بیت کوین به عنوان دارایی امن را داشته باشند.
پنج شنبه ی سیاه و تاثیر آن بر بازار
پنج شنبه ی سیاه، یکی از ماندگارترین روزهای تاریخ اقتصاد خواهد ماند. روزی که تمام بازارهای مالی با ریزش افسار گسیخته ای روبرو شدند. بیت کوین و طلا نیز در ابتدا همراه با بقیه بازارهای مالی، ریزش شدیدی را تجربه کردند. اما در ادامه توانستند به خوبی ارزش از دست رفته ی خود را بازیابی و حتی در برهه ای سوددهی خوبی داشته باشند. روندی که باعث محبوبیت این دو بازار و به خصوص بازار رمز ارز در شرایط خاص اقتصاد کنونی شده است.
این روزها دلار در شرایط خوبی به سر نمی برد. بسیاری از منتقدین بر این باورند که با تصمیمی که دولت فدرال مبنی بر چاپ پول بدون پشتوانه و تزریق آن به اقتصاد برای حمایت از کسب و کارهای خرد گرفته، باعث ایجاد ابرتورم در آینده خواهد شد و دلار به بی ارزش ترین حالت خود در تاریخ خواهد رسید. همین موضوع یکی از دلایل اصلی گرایش افراد به بازار رمز ارز و طلا شده است. بسیاری از افراد برای حفظ دارایی و ارزش نقدینگی خود، اقدام به خرید بیت کوین کرده اند. موضوعی که باعث افزایش محبوبیت این رمز ارز و ارزش آن شد.
تاثیر هاوینگ
شرایط پیش آمده و افزایش تقاضای بیت کوین، همزمان با سومین رویداد هاوینگ (Halving) شده و همین موضوع می تواند تاثیر پذیرش عمومی این رمز ارز را بر روی قیمت دو چندان کند. در واقع افزایش پذیرش عمومی بیت کوین باعث افزایش تقاضای آن شده و در مقابل، رویداد هاوینگ و کاهش 50 درصدی عرضه ی این رمز ارز می تواند طبق قانون عرضه و تقاضا، باعث افزایش چشمگیر قیمت این رمز ارز در میان مدت شود.
اما نکته ای که باعث ارجحیت بیت کوین نسبت به طلا شده، بحث نحوه ی استفاده از این رمز ارز است. بیت کوین و طلا به دلیل داشتن منابع محدود، به عنوان دارایی ذاتا با ارزش مطرح هستند، اما در شرایط کنونی و بحران پیش آمده، طلا به دلیل مشکلاتی که ناشی از قرنطینه پیش آمده، دست و پنجه نرم می کند. طلا برای نقل و انتقالات و حتی استخراج از معادن، نیاز به فعالیت های فیزیکی و نیروی انسانی دارد. موضوعی که در شرایط کنونی امکان آن وجود ندارد. همین موضوع باعث ارجحیت بیت کوین و اقتصاد دیجیتال شده است.
منبع: Bitcoinist