میزان سختی شبکه ی بیت کوین (BTC) پارامتری است که هر دو هفته، به روزرسانی می شود. این پارامتر، نسبت مستقیمی با میزان هش ریت شبکه دارد. در واقع با افزایش هش ریت شبکه به دلیل ثابت بودن نرخ تولید بیت کوین هر بلوک، میزان پاداش دریافتی استخراج کنندگان کاهش پیدا می کند و به اصطلاح سختی شبکه افزایش پیدا می کند.
در مقابل اگر استخراج کنندگان به دلایلی از شبکه خارج شوند، هش ریت کل شبکه کاهش پیدا می کند که باعث ریزش سختی شبکه می شود.
هش ریت در واقع توان محاسباتی است که ماینرها در اختیار شبکه می گذارند. طبق آخرین آمار منتشر شده، میزان هش ریت شبکه در حدود 122 تراهش می باشد. شایان ذکر است که نرخ هش ریت شبکه در واقع پارامتر تخمینی است و نمی توان عدد دقیقی در این رابطه بیان کرد. با افزایش میزان هش ریت و سختی، شبکه امن تر و پایدارتر می شود.
پلن بی (PlanB)، تحلیل گر به نام این حوزه در آخرین پست توییتری خود در این باره بیان کرد:
“هش ریت و سختی شبکه ی بیت کوین در این دوره 7 درصد افزایش داشت و این نشان دهنده ی پتانسیل بالای بیت کوین برای صعود بعد از هاوینگ پیش رو است.”
افزایش سختی شبکه، باعث پایدارتر شدن بیت کوین خواهد شد. برای حمله و تخریب شبکه ی بیت کوین، میزان قدرت مهاجم، باید از توان محاسباتی کل شبکه ی بیت کوین بیشتر باشد که این کار عملا غیرممکن می باشد. به همین دلیل است که میزان سختی شبکه، یکی از پارامترهای بنیادی برای تحلیل رمز ارز به حساب می آید.
افزایش هش ریت قبل از هاوینگ، نشان دهنده ی بازار گاوی خواهد بود.
یکی از مباحث داغ این روزهای صنعت استخراج، هاوینگ و کاهش درآمد ماینرها است. بسیاری معتقد هستند که بعد از هاوینگ، تعداد زیادی از ماینرها به دلیل کاهش سود دهی از شبکه خارج خواهند شد اما در واقع چنین حالتی بعید است اتفاق بیفتد.
با توجه به تاریخچه ی این صنعت، همواره بالانسی بین میزان سختی شبکه و قیمت بیت کوین وجود داشته و باعث می شود که ماینرها تحت شرایط مختلف در شبکه بمانند. البته بدیهی است که استخراج کنندگان کوچک از گردونه ی بازی حذف خواهند شد. شرکت های فعال در زمینه تجهیزات ماینینگ نیز روز به روز با ارائه سخت افزارهای قوی تر و بهینه تر، سعی در افزایش سود دهی و کاهش سربار هزینه را دارند.
منبع bitcoinist