پاداش بلاک چیست؟ و نحوه‌ی کسب آن

پاداش بلاک چیست؟ و نحوه‌ی کسب آن
پاداش بلاک چیست؟ و نحوه‌ی کسب آن

راهنمای مطالعه

پاداش بلاک (Block Reward) چرا اهمیت دارد؟ تنها زمانی که تراکنش‌ها تایید شوند، بلاک جدید به بلاک چین افزوده خواهد شد و سپس ماینر پاداشی را به عنوان پاداش بلاک دریافت می‌کند. همان‌طورکه می‌دانید، ماینر برای تایید تراکنش های بیت کوین باید پیش از آنکه تراکنشی برای همیشه در بلاک ثبت شود، آن را تایید ‌کند. به منظور انجام این کار کلیدهای شخصی و عمومی سالم قادر به بازکردن پیام‌های رمزنگاری‌شده هستند. پیشنهاد میشود مقاله جالب تایید تراکنش در بلاک چین چیست و چه هدفی را دنبال می کند؟ را مطالعه فرمایید.

برای تایید و افزودن بلاک‌ها به زنجیره بلاک چین به قدرت محاسباتی بسیار بالایی نیاز است. این سیستم به گونه‌ای طراحی شده‌است که پاداش بلاک را به نخستین ماینری اختصاص دهد که موفق به افزودن بلاک به شبکه بلاک چین شود. این پاداش بلاک به این دلیل در نظر گرفته شده‌ است که استخراج بیت کوین کار بسیار پرهزینه‌ای است. تمام پروسه استخراج برای ماینر هزینه‌های بسیاری را در پی دارد. به همین دلیل در کنار دریافت کارمزدهایی که بسیار ناچیز هستند، ماینر‌ها پاداشی را نیز برای استخراج بیت کوین جدید در نظر می‌گیرند.

ساتوشی ناکاموتو با اختراع بیت کوین در سال ۲۰۰۹ اندوخته‌ای بالغ بر ۲۱ میلیون بیت کوین را برای این رمزارز در نظر گرفت. این اندوخته دو معنی را در پی دارد؛ نخست آنکه به محض اینکه تمام ۲۱ میلیون بیت کوین استخراج شدند، دیگر بیت کوین جدیدی در کار نخواهد بود، به عبارتی خبری از استخراج بیت کوین جدید نخواهد بود. دوم آنکه به محض اینکه تمام بیت کوین‌ها استخراج شوند، پاداش بلاک که برای ماینرها در نظر گرفته می‌شود، تنها شامل هزینه کارمزدهایی است که برای تایید تراکنش بلاکچین پرداخت می‌شود. در‌حال‌حاضر ماینرها هر بار که موفق به استخراج بیت کوین می‌شوند، پاداشی را دریافت می‌کنند.

پاداش بلاک و ماینرهای بیت کوین

پاداش بلاک چیست؟ و نحوه‌ی کسب آن

زمانی‌که اولین بیت کوین (BTC) استخراج شد، پاداش هر بلاک برابر با ۵۰ بیت کوین بود. اما پس از هر ۲۱۰ هزار بلاک پاداش استخراج هر بلاک نصف می‌شود. استخراج ۲۱۰ هزار بلاک به طور تقریبی چهار سال به طول می‌انجامد. افزایش و تنظیم نرخ دشواری استخراج سطح دشواری بیت کوین را حفظ می‌کند.

نرخ دشواری استخراج نسبت به دشواری و هش ریت شبکه تعیین خواهد شد. در هر ده دقیقه یک بلاک تولید می‌شود. به‌این‌ترتیب روزانه ۱۴۰ بلاک به شبکه بلاک چین افزوده می‌شوند و این همان نرخ دشواری است. میزان دشواری استخراج بر اساس عملکرد اخیر شبکه تعیین می‌شود. درنتیجه همواره تولید یک بلاک پس از ۱۰ دقیقه نیز ادامه خواهد داشت. سیستم به گونه‌ای طراحی شده است که همواره در تطابق با مجموع توان استخراج موجود در شبکه باشد. در سال ۲۰۱۲ پاداش بلاک بیت کوین نصف و به ۲۵ بیت کوین رسید. سپس در سال ۲۰۱۶ پاداش بلاک مجددا نصف شده و به ۱۲.۵ بیت کوین رسید. در هاوینگ سال ۲۰۲۰ نیز این مقدار به ۶.۲۵ بیت کوین رسید. پیشنهاد میشود مقاله جالب هاوینگ بیت کوین چیست؟ را مطالعه فرمایید.

مقایسه ارزش بیت کوین و طلا

برای درک بهتر ارزش بیت کوین بهتر است همواره ارزش آن را با طلا مقایسه کنیم. طراحی بیت کوین به گونه‌ای است که موجودی آن همواره در حال کاهش است و این امر تا حد زیادی ارزش این ارز را حفظ می‌کند. این امر درست مانند نایاب بودن طلای عیار بالاست. اگر طلا روی درخت سبز می‌شد، دیگر به این اندازه ارزشمند نبود. اگر اندوخته بیت کوین بی‌انتها بود، دیگر از نظر ارزش در درازمدت دارای پتانسیل بالایی نبود.

به‌این‌ترتیب نرخ دشواری استخراج تنها برای نایاب ماندن این ارز در نظر گرفته شده‌است که این امر بر ارزش این ارز می‌افزاید. درست مانند هر ارز دیگری اگر مدام پول بیشتری چاپ کنید، بازار را سرشار از نقدینگی خواهید کرد و ارز موردنظر دیگر ارزش چندانی نخواهد داشت.   

به محض اینکه تراکنش‌هایی از کیف پول ارز دیجیتال بیت کوین صورت گرفت، به شبکه بدون مرکزیت ارسال می‌شود. ماینر‌ها در ادامه باید تراکنش موردنظر را تایید کنند، بلاک جدید را بیفزایند و پاداشی که شامل پاداش استخراج بیت کوین جدید و کارمزد انجام تراکنش است، دریافت کنند. به منظور دریافت پاداش بلاک نخست ماینر باید یک مگابایت تراکنش یا بیشتر را تایید کنند. این مقدار به اندازه اطلاعات مربوط به هر تراکنش بستگی خواهد داشت. اندازه تراکنش‌ها و مقدار آن‌ها متفاوت است. با این وجود بخش نخست کار چندان برای ماینرها دشوار نیست.

در ادامه به محض اینکه ماینرها یک مگابایت تراکنش را تایید کردند، صلاحیت کافی برای به دست آوردن پاداش بلاک ۶.۲۵ سکه‌ای را خواهند داشت. با این وجود تایید تراکنش‌ها تنها ماینر را برای دریافت بیت کوین واجد صلاحیت می‌کند. درواقع تایید این تراکنش‌ها به این معنی نیست که ماینرها موفق به دریافت جوایز خواهند شد.

ماینر برای کسب بیت کوین باید شرایط مناسب را به وجود بیاورد. او برای دستیابی به پاداش بلاک استخراج بیت کوین‌های جدید باید نخستین فردی باشد که هش موردنظر را پیدا می‌کند. به این ترتیب آنها به هشی نیاز دارند که شامل ۶۴ اعشار است. این عدد باید مساوی یا کوچک‌تر از هش موردنظر باشد.

 چالش‌برانگیزترین بخش استخراج پروسه الگوریتم اثبات انجام کار (PoW) است. برای اینکه ماینر اولین فردی باشد که پاسخ عددی درست را به دست آورده‌، باید نخستین کسی باشد که محاسبات را به پایان رسانده است. اثبات یا Proof تنها زمانی محقق می‌شود که ماینر بلاک جدیدی را پیدا کرده باشد که حاوی هش بلاک قبلی است. زمانی بلاک تایید می‌شود که اکثریت قریب‌به‌اتفاق نودهای موجود در شبکه رضایت خود را اعلام کنند. تنها در آن زمان است که بلاک برای همیشه به بلاک چین افزوده می‌شود.

موفقیت اثبات انجام کار تا حد زیادی به قدرت محاسباتی موجود در شبکه بستگی خواهد داشت. به‌این‌ترتیب اگر کامپیوتر شما سریع‌تر از تجهیزات هر ماینر دیگری قادر به پردازش و تخمین هش باشد، به موفقیت دست پیدا می‌کنید. تنها زمانی که ماینر هش موردنظر را بیابد، پاداش بلاک دریافت می‌کند.

همان‌طورکه مشخص است استخراج بیت کوین در این روزها هزینه‌های متفاوتی در پی دارد. سخت‌افزاری که قادر به انجام محاسبات مورد نظر باشد، جایگاه شما را در رقابت مشخص می‌کند. این هزینه‌ها در کنار هزینه‌ای که برای تامین انرژی مورد نیاز برای انجام محاسبات پرداخت می‌شود، در بسیاری از موارد از ارزش یک سکه نیز بیشتر خواهد بود. این بدان معناست که برای شروع کار و برای ماندن در رقابت استخراج به سرمایه قابل‌توجهی نیاز دارید. از این گذشته به سرمایه‌ای برای پرداخت هزینه مصرف انرژی نیز نیاز دارید؛ در غیر‌این‌صورت استخرهای استخراج قادر به ادامه فعالیت نخواهند بود؛ در‌نتیجه همواره استخرهای زیادی در مناطقی از دنیا آغاز به کار می‌کنند که مستلزم پرداخت هزینه کمتری برای تامین انرژی موردنیاز هستند.

تنها به دلیل پرهزینه بودن پروسه، استخراج بیت کوین در استخرها انجام می‌شود. در آغاز کامپیوترهای شخصی قادر به استخراج بیت کوین بودند اما در ادامه با افزایش دشواری استخراج بیت کوین قدرت محاسباتی موردنیاز نیز افزایش پیدا کرد. به‌همین‌ترتیب هزینه خرید سخت‌افزار یا تامین انرژی نیز افزایش پیدا کرده‌است.

موفقیت ماینر‌ها در گرو برخورداری از هش ریت بالاست. هش ریت بالاتر به منزله پردازش سریع‌تر است. همان‌طورکه پیش‌تر نیز اشاره شد، استخراج هر بلاک ۱۰ دقیقه به طول می‌انجامد. اصولا این بدان معناست که بدون قدرت محاسباتی کافی شانسی در استخراج بیت کوین نخواهید داشت.

پاداش بلاک در شبکه اتریوم

پاداش بلاک چیست؟ و نحوه‌ی کسب آن

در شبکه اتریوم، پاداش بلاک نیز به عنوان تعویضی برای ماینرها وجود دارد. در حال حاضر پاداش بلاک اتریوم 2 اتر است. اما باید توجه داشت که در شبکه اتریوم نیز همچنین قرارداد هوشمند می‌توانند تراکنش‌هایی را با پاداش اضافی همراه کنند. این پاداشها می‌توانند به عنوان پاداش‌های قراردادهای هوشمند یا توکن‌های دیجیتال مرتبط با آنها در نظر گرفته شوند.

همچنین، در برخی شبکه‌های بلاک چین دیگر، مانند شبکه‌های الگوریتم اثبات سهام (PoS)، که به جای (PoW) استفاده می‌شوند، مفهوم پاداش بلاک تغییر می‌کند. در این حالت، به جای اینکه ماینرها پاداش برای حل مسئله رمزنگاری دریافت کنند، افرادی که می‌توانند تعدادی از توکن‌های خود را برای تضمین امنیت شبکه و ساخت بلاک‌ها قرض بدهند، پاداش می‌گیرند. در این صورت، پاداش بلاک بر اساس میزان توکن‌هایی است که فرد در شبکه نگهداری می‌کند. در کل، پاداش بلاک یک سیستم پاداش دهی است که در شبکه‌های بلاکچین برای تشویق و پاداش دهی به شرکت کنندگانی که در فرآیند ایجاد بلاک و تأمین امنیت شبکه نقش دارند، استفاده می‌شود. مقدار و ساختار آن به وابستگی به شبکه بلاکچین مورد استفاده متفاوت است.

Bingx
wallex
nobitex
coinex
abantether
bitpin
Bingx
coinex
wallex
abantether
nobitex
bitpin

با وجود اینکه دو صرافی کوینکس و بینگ ایکس هر دو فعلا بدون نیاز به تغییر IP فعالیت می‌کنند اما بهتر است برای امنیت بیشتر، از IP ثابت خارج از ایران استفاده کنید.

در ادامه بخوانید:

مرتبط پست ها

به این مطلب امتیاز دهید

روی ستاره ها کلیک کنید

امتیاز پست: / 5. بر اساس رای

اولین رای را ثبت نمایید

ممکن است علاقه مند باشید

مرتبط پست ها

به بحث بپیوندید

خبرنامه
اطلاع از

لطفا به سوال زیر پاسخ دهید

0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات

5 ارز برتر بازار

# ارز دیجیتالقيمتتغییر روزانهتغییر هفتگیقیمت تومانی

آخرین مطالب سایت

5 ارز برتر بازار

# ارز دیجیتالقيمتتغییر روزانهتغییر هفتگیقیمت تومانی

آخرین مطالب سایت